THY 'den bilet fiyatları açıklaması geldi.

Hürriyet Gazetesi 'nden Uğur Cebeci 'ye açıklamada bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, bilet fiyatları meselesine değindi. Aycı, maliyetlerin çok yükseldiğini söyledi ve maliyetin altında ezilmemek için  tedbirler alınacağını söyledi.

Otobüslerde tavan bilet fiyatlarına değinen Aycı, "Bu maliyetler altında ezilmemek daha doğrusu şirketin sağlığı için bir dizi tedbirlere hazırlanıyor. Yolculara da yüklenmek istemiyoruz. Otobüs yolculuklarında bile tavan ücreti 500 TL olarak belirlendi. Uçaklarda iç hatlarda bu ücret Ekim 2019’da belirlenen şekliyle tek yön 450 liraydı. Bu tavan ücreti ile uçmak şirketin sağlığını bozar” ifadelerini kullandı.

UÇAK BİLETİ FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Aycıi maliyetlerin yükseldiğini , uçaklarda tek yön tavan ücretin 450 TL olduğunu söyleyerek , ""Bu tavan ücreti ile uçmak şirketin sağlığını bozar. Biz önce yolcularımızın, sonra çalışanlarımızın ve bir o kadar önemli şirketimizin sağlığını düşünüyoruz. Bu üçlü için elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapacağız. Şu anda dünyada 22 bin uçaktan yüzde 90’ı yerde. Bu durum maliyetleri çok yükseltti." dedi.