İstanbul'da bazı ilçelerde görece olarak durum daha iyi. Yaz aylarının ardından corona virüs hasta sayısı yeniden artışa geçti. 26 Ekim tarihinde açıklanan son rakamlara göre yurt genelinde hasta sayısı 363 bin 999'a ulaştı. Corona virüsü vaka sayısının artışında başı çeken şehir İstanbul oldu. Türkiye'deki toplam hasta sayısının yüzde 40'ı İstanbul'da çıkıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün İstanbul Valiliği'nde kentteki salgınla mücadele çalışmalarının ele alındığı toplantı sonrası bir açıklama yaptı.


 
Bakan Koca açıklamalarında kentteki artışın nedenini "tatil dönüşlerine" bağladı ve 8 ilçede artışın yüzde 50'nin üzerinde olduğunu söyledi. 
BAZI İLÇELERDE DURUM DAHA İYİ
Sağlık Bakanı Koca'nın açıklaması kapsamında 11 ilçede artış oranı yüzde 50-60, 10 ilçede yüzde 60-70 arasında, 7 ilçede ise yüzde 70-80 aralığında. 

Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk haritasına bakıldığında da kentin büyük bir bölümünün "yüksek risk" anlamına gelen kırmızı renkte. Ancak aynı haritaya göre bazı ilçelerde durum görece daha iyi. İşte o ilçeler:

"Adalar, Çatalca, Beylikdüzü, Beykoz, Tuzla, Şile, Silivri ve Sarıyer"

Kamupersoneli