Marmaris’te korkutan yangın

Muğla’nın Marmaris İçmeler girişindeki Siteler Mahallesi’nin hemen üst kısmında orman yangını başladı.

Geçen ay orman yangını çıkan bölgeye yakın bir bölgede başlayan orman yangınına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kara ve hava araçları sevk edildi.

Bodrum’da da orman yangını çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde otellere yakın bir noktada orman yangını çıkarken, yangına ekipler müdahale ediyor.

Marmaris yangınının ardından Bodrum’da da orman yangını başladı. Söndürme ekipleri yangınlara müdahale ediyor.

Yangın, Meşelik Mahallesi Pina Yarımadası Bodrum-Milas yolu üzerindeki ormanlık alanda çıktı. Bölgeden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Hızla olay yerine gelen ekipler yangını kontrol altına almak için müdahaleye başladı.

Milas'ta çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

Muğla'nın Milas ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Meşelik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Muğla’nın Datça ilçesinde meydana gelen yangınında 10 dönüm zirai alan zarar gördü.

Yangın, Yaka Mahallesi’nde saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahalledeki zirai alandan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangını söndürmek için çalışma başlatılırken mahalleli de ekiplere yardım etti. 3 Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve 2 itfaiye arasözü ve 20 personele müdahale edilen yangın, bir saatlik çalışmanın arından kontrol altına alındı. Yangında 10 dönüm zeytin ve çam ağacının bulunduğu zirai alan zarar görürken, yangının çıkış nedeninin tespit edilebilmesi için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Söke’deki yangında 30 dönüm alan zarar gördü

Aydın’ın Söke ilçesinde zeytinlik alanda çıkan yangın kontrol altına alınırken, yangında 30 dönüm alan zarar gördü.

Yangın, öğle saatlerinde Nalbantlar ve Sayrakçı Mahalleri arasında kalan zeytinlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgeden alevlerin çıktığını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında alevler kısa sürede kuru otları ve zeytin ağaçlarını etkisi altına aldı. Havadan da müdahale edilen yangın söndürme çalışmalarını Söke İlçe Kaymakamı Soner Zeybek, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, yangın sahasının yakınında işletmesi bulunan Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel yakından takip etti.

Vatandaşların da gerek su tankerleri gerekse bahçe hortumları ile alevlere müdahale ederek ekiplerle birlikte seferber oldukları yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Yangında 30 dönümlük alanın zarar gördüğü öğrenildi. Yangın bölgesine gelen Söke Kaymakamı Soner Zeybek, "Yangın kontrol altına alındı, ekipler büyük özveriyle çalışıyor. Rüzgar çok büyük bir risk faktörü. Şuanda soğutma çalışmalarımızı yapıyoruz. Sıkıntılı bir durum yok" dedi

Adana Valisi Elban: "20’ye yakın ev yangında hasar gördü"

Adana Valisi Süleyman Elban, Kozan ilçesinde çıkan orman yangınında 20’ye yakın evin hasar gördüğünü söyledi.

Vali Elban, dün saat 19.45’te başlayan Kızlarsekisi ile birlikte 7 mahallenin etkilendiği bölgede, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Can, AK Parti Adana milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ve İlçe Sağlık Müdürü İlker Telli ile birlikte bölgede geniş çaplı incelemelerde bulundu.

Vali Elban, daha sonra Yangın Koordinasyon Merkezinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangının 4 noktada devam ettiğini, 20’ye yakın evin yangında hasar gördüğünü kaydetti.

Yangına havadan da müdahalenin devam ettiğini belirten Vali Elban, “Yangın, şiddetli rüzgar ile 7 köyümüzün bulunduğu alanı kapladı. Hızlıca tahliye ve orman ekiplerimiz mücadeleye başladılar. Şu an itibariyle can kaybı, yaralımız yok. 20’ye yakın evde hasar, 2 ahırda ve birkaç hayvanımız telef olmuş gözüküyor. Ancak kesin tespitler yangın söndürüldükten sonra yapılacak. Ancak yangın 4 ayrı noktada devam ediyor. Dün akşamki kadar kötü durumda değiliz. Kısa süre içinde iyiye gittiğimizi söyleyebileceğiz. Alanda 3 helikopterimiz var. Ancak şu an fiilen Adana 3 yangınımız, Osmaniye Kadirli’de 3 yangınımız, Mersin’de yangın var. Ekiplerimiz orman genel müdürlüğündeki merkez tarafından, dağılımını yapıyor” dedi.

“En az 300 hektar alanda hasar gözlemleniyor”

Yangından az 300-400 hektarlık alanın etkilendiğini gözlemlediklerini söyleyen Vali Elban, “Şu an evleri yanan ve yangından etkilenen vatandaşlarımıza sabah kahvaltı ve öğlen yemek ve akşam olmak üzere yemek veriliyor. Konaklama yerlerimiz de hazır. Birçok vatandaşımız yazlık için burada olduğu için yine talep olursa bunu yine karşılıyoruz. Onun dışında sosyal yardımlar genel müdürlüğümüz yarın veya en geç hafta sonu kendilerine teslim ederiz. Yangın tamamen söndürüldüğünde hasar gören eşyaları, ahırları ve bahçeleri hasar tespitleri yapılıp yardımcı olunacak. Yangın ortamında elektrik vermemiz söz konusu olamaz. Teknik ekip yangın ekibimiz sahada çalışmada risk yoktur dediği anda elektrik tamiratı yapılacak. Elektrik direklerinde de tamirata başlayacak. Tankerle vatandaşa içme suyu dağıtıyoruz. Birkaç gün geçici sıkıntı olabilecek birkaç güne kadar sular akar” diye konuştu.

Kütahya’daki orman yangına müdahale ediliyor

Kütahya’nın Emet ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Karaçam alanında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına bir helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale ediliyor.

Yaklaşık 5 hektarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Mersin’in 2 ilçesindeki yangınlar sürüyor

Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerinde çıkan orman yangınları sürerken, yangınlara karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Dün sabah saatlerinde Aydıncık ile Gülnar arasında yer alan Pembecik Mahallesi’nde çıkan orman yangını, ikinci gününde de devam ediyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilirken, bölgeye çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi. Buradaki yangın yerleşim yerlerini de tehdit edince bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı, ilçeye yakın mahallelerdeki bazı evler ise kısmen yandı. Sahile doğru ilerleyen yangın nedeniyle bölgeyi siyah duman kapladı.

Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi’ndeki Boğsak koyunda bu sabah başlayan orman yangını da farklı bölgelerde sürüyor. İlçedeki yangın Işıklı Mahallesi’ndeki ormanlık alana da sıçrarken, yakındaki oteller, moteller, evler ve kamp alanları boşaltıldı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle Mersin-Antalya arasındaki Akdeniz sahil yolu bir süre çift yönlü olarak trafiğe kapatıldıktan sonra tekrar ulaşıma açıldı. Her iki ilçede devam eden orman yangınlarına karadan ve havadan müdahaleler sürüyor. Söndürme çalışmalarına vatandaşların yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, jandarma ve polis ekipleri ile çevik kuvvete ait TOMA araçları da destek veriyor.

Kocaeli’deki orman yangını 1 buçuk saatte kontrol altına alındı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ormanlık alanda çıkan yaklaşık 20 dönüme yayılan orman yangını kontrol altına alındı. İtfaiye ve orman ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürürken, polis ekipleri yangının sebebinin belirlenmesi için inceleme başlattı.

Yangın, 13.00 sıralarında Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi mevkiinde çıktı. Edinilen bilgilere göre, ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, rüzgarın etkisi ile yaklaşık 20 dönümlük alana yayıldı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra bölgeye ulaşan ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Arazözler, itfaiye araçları ve iş makineleri ile yapılan çalışmalarla, yangın yaklaşık 1 buçuk saatte kontrol altına alındı.

Yaklaşık 20 dönüm alanda bulunan ağaçlar küle döndü. İtfaiye ekipleri bölgedeki soğutma çalışmalarını sürdürürken, polis ekipleri ise yangının sebebinin belirlenmesi için inceleme başlattı.

söndürülmesi için bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Ekipler alevlere müdahalesini sürdürüyor. Alev lere teslim olan ormanlık alan havadan görüntülendi.

Manavgat’ta çıkan yangın elektrik santrali yakınlarına kadar geldi

Manavgat’ta dün başlayan yangın ilerledikçe oluşturduğu tahribat daha da artıyor. Alevler bölgedeki elektrik santraline yaklaşmış durumda. Santral görevlilerinin paylaştıklarına göre acil önlemler alınmazsa Antalya ve çevresine elektrik sağlamak zora girecek.

Antalya Manavgat’ta 4 ayrı noktada başlayan yangın elektrik santrallerini tehdit etmeye başladı. Alevler şehrin elektrik ihtiyacını karşılayan Manavgat hidroelektrik santrali yakınlarına kadar ulaştı. Yıllık 45 MW üretim kapasitesine sahip santral, kendi imkanlarıyla önlem alıyor.

Santral yetkililerinden Kuntay Karataş çektiği görüntülerde yangının boyutunu gözler önüne serdi. Alevlerin kül ettiği bölgede bazı binalar kullanılamaz hale geldi. Yangının santrale yaklaşmaya başladığı anlardan itibaren bölgede kendi imkanlarıyla duruma müdahale etmeye çalıştıklarını anlatan Karataş, barikatlar kurduklarını, çabalarını boşa gitmesinden korktuklarını ifade etti. Karataş, itfaiyenin müdahale etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

“Antaya’nın enerji ihtiyacı büyük ölçüde sıkıntıya girmekte”

Karataş, “Manavgat ve Oymapınar Barajları ve santralleri Akdeniz’de önemli ihtiyacı karşılamaya yarayan iki santraldir. Bu santraller yangından en fazla etkilen santraller oldu. Biri 48 birisi 550 MW güce sahip iki santral çalışamaz durumdalar. Dolayısıyla Antaya’nın enerji ihtiyacı da büyük ölçüde sıkıntıya girmekte. Bizim kendi çabamızla söndürdüğümüz yangınlar var” dedi.

Ceyhan’daki orman yangınına müdahale ediliyor

Adana’nın Ceyhan ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Belören Mahallesi’nde dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yaklaşık 8 hektarlık ormandaki yangının mahalleye yaklaştığı ve bazı evlerin boşaltıldığı bildirildi.

Yangına karadan müdahale edildiği ve bölgeden çok sayıda ekibin çalışma yaptığı öğrenildi.

Marmaris’te alevler yerleşim yerlerini tehdit ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangın yerleşim yerlerini tehdit ederken, yangın bölgesine yakın yerlerdeki otel ve evler tahliye ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Siteler Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler havadan ve karadan yangını söndürmek için çalışma başlattı. Alevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlarken, bölgeye yakın yerdeki bazı oteller tahliye ediliyor, konut sahipleri de güvenli bölgelere geçiyor. Ekipler bir anda büyüyen yangın karşısında alevleri söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, çalışmalara vatandaşlar da destek veriyor.

Kütahya’da orman yangını çıktı

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Samrık köyünde orman yangını çıktığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Karaçam alanında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.