Yediiklim yayınlarının sahibinin kim olduğu merak ediliyor. Soruları KPSS 2022 soruları ile aynı olduğu iddia edilen Yediiklim Yayınları'nın sahibinin kim olduğu merak konusu oldu. Ali Haydar Aksal, Edebiyat dergisi olan Yediiklim dergisinde yayın yönetmneliği yapıyor.1987 yılında yayın hayatına başlayan dergiye Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Akif İnan, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Alaeddin Özdenören, Ebubekir Eroğlu, Arif Ay, Kâmil Eşfak Berki gibi önemli yazarlar öncülük etmiştir.

Yediiklim Yayınları, Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veriyor. 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadarki eğitim yelpazesinde kitap basımı yapan yayın kuruluşu, TYT, AYT, KPSS, KPSS-A, ALES, DGS, YDS, SBS, Polislik, Astsubaylık gibi kitapları da basıyor. Yediiklim Yayınları, tüm kademelerdeki sınavlara yönelik kitap basımı yapıyor veTürkiye’nin dört bir yanına 24 saat lojistik destek sağlıyor.

Yediiklim yayıncılık internet sitesinde kurum hakkında şu ifadeler yer almakta:

2003 senesinde yola koyulduğumuz yayıncılık yaşantımıza ilk olarak dergilerimizle adım attık. Yediiklim ailesi olarak yayınlarımızla ve kadrolarımızla kurulduğumuz günden bu yana ulaştığımız noktadan ve kaliteden ödün vermeksizin amaçlarımız doğrultusunda hep daha yükseklere ve daha iyiye ulaşmayı amaç edindik. İnsan emeğine ve zamanına değer vererek ticari kaygılardan çok başarılı olmayı ve öğrencilerimizi başarıya ulaştırmayı temel ilke edindik.

Yenilikçi ve birliktelik ruhuyla Yediiklim dershaneleri ve yayınları olarak sizlerle birlikte yola çıktık. Yedi ayrı bölgeden, yedi ayrı iklimden beslenerek farklılıkların zenginlik olduğu düşüncesiyle bir senteze ulaşarak yurdumuz coğrafyasının yedi bölgesinde insan odaklı olmayı ve adaylarımızın hedeflerine giden yolda onlara yol arkadaşı olmayı amaç edindik. Bünyemizde siz değerli öğrencilerimiz sayesinde her rengi ve her iklimi taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Ali Haydar Haksal kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir

Yediiklim Yayınları'nın sahibi Ali Haydar Haksal, 16 Mayıs 1951'de Bingöl ilinde doğdu. Ünlü yazar, yazılarının bir bölümünde Yasir Vurgun, Mahmut Mustafaoğlu gibi imzaları kullandı. Müderris İsmail Hakkı Efendi’nin torunu olan Ali Haydar Haksal, ilkokulu, üçüncü sınıf dahil babasının yanında tamamladı. 1960 yılında ise babasını kaybetti. Ali Haydar Haksal, Hasköy İlkokulu, beş yıl ara verdikten sonra 1975'te Elazığ İmam Hatip Okulu ve 1979'te Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirerek lisans eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi İslâm Düşüncesi Anabilim dalında yüksek ise lisans yapan Haksal, “Kur’an-ı Kerim’de Güzel Kavramı” üzerine tez yazdı.