2020 Mart Ayı'ndan bu yana etkisini artırarak devam ettiren Koronavirüs'e rağmen yılbaşı planları yapılmaya başlandı. Söz konusu tatil olunca zira akan sular durabilir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınacak verilere göre 1 Ocak 2021 hava durumu belli oldu.

2020 yılını uğurlamaya az bir zaman kala yeni yılın ilk gün hava durumu merak ediliyor. Yeni yılı evinde karşılayacak için önemli olmasa da yeni yıla dışarıda merhaba diyecek kişiler için gün hava durumu çok önem arz etmektedir. Ayrıca yılbaşı tatilinde kayak tesislerinde yeni yılı karşılayacak vatandaşlar da kar yağışını ve kayak merkezlerindeki kar kalınlığını merak etmektedirler. 1 Ocak 2021 tarihleri için hava durumu araştırması sonucunu sizlerle paylaşacağız.

1 günlük resmi tatilinin hafta sonu tatili ile birlikte 3 güne çıkmasından istifade Koronavirüs'ün gölgesinde de olsa tatil planları şimdiden yapılmaya başlandı. Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı gibi bir durum söz konusu olmazsa tatil planları suya düşmeyecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün aylık tahminlerine baktığımızda 3 hafta sonraki tahminde hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir. Yağışın yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir. 4 hafta sonraki tahminde hava sıcaklığının, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir.