Yüzük öçlüm tablosu ile birlikte alacağınız yüzüğün bedenini de hesaplayabilirsiniz. Her ülkenin kendine özel yüzük ölçüm tablosu vardır. Parmak ölçüm işi aslında dikkat işidir. Yüzüğün parmakta dönmesini istemeyenler ya da bol bir yüzük olmasın diyenler, parmak ölçüsünü ve yüzük ölçüm işini dikkale yapması gerekir.

Çeşitli yöntemlerle belirlenen yüzük ölçüm işi ülkemizde ip ile alınabilyor. Çoğu kişi de ip ile yüzük ölçümünün hesaplamasını merak ediyor. İşte detaylar...

Kendi başına parmak ölçüsü almanın en kolay yolu ip ile yüzük ölçüsü alma'dır. Kurdela ya da şerit kullanabileceğiniz ip ile parmak ölçümünde; Kullandığınız ipi, yüzük parmağınıza dolayın ve iki ucun birleştiği noktayı işaretleyin. Daha sonra milimetrik bir cetvel üzerinde işaretlediğiniz uzunluğu ölçün. Çıkan sonuç size yüzük parmağınızın çevre ölçüsünü verecektir. Sonrasında ölçü tablosundaki çevre ölçülerinden çıkan sonucun karşılığını bulun. İşte bu kadar! 

Profesyonel Ölçüm İle Yüzük Ölçüsü Hesaplama

Geldik en doğru ve net sonucu elde edilecek yönteme: Profesyonel ölçüm. Bu yöntemde yapacağın tek şey, bir takı firmasına gidip kendini usta ellere bırakmak. Takı firmalarında ve kuyumcularda her numara alyansın bulunduğu bir anahtar vardır. Siz bu alyanslardan parmağınıza uyanı seçersiniz. Onlar da malafada yani ölçüm aletinde bu yüzüğün tam olarak kaç numaraya denk geldiğine bakıp size doğru yüzüğü verir.