31 Mart yerel seçimleri sonrası “1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi?” sorusuna yanıt aranmaya devam ediyor. Türkiye için büyük öneme sahip seçim için oyların kullanılacağı okullarda çalışmalar geç saatlere kadar süreceği öğrenciler ve veliler resmi tatil olup olmadığını merak ediyor. Geç saatlere kadar süren oy sayma işlemlerinden sonra kamu binalarının ertesi gün için eski düzenine getirilmesi zor gözüktüğü için insanlar tatil olup olmadığını öğrenmek istiyor. Peki, 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi? İşte haberimizin detayları...

1 NİSAN PAZARTESİ 2019 RESMİ TATİL Mİ?
31 Mart tarihinde Türkiye genelinde oy kullanacak milyonlarca insan seçim ertesi günü 1 Nisan tatil olacak mı? Sorusunun yanıtını arıyor. Seçimlerde oy verme işlemleri, ilkokul, lise, ortaokul ve üniversite gibi çeşitli eğitim kurumlarında gerçekleştiriliyor. Oy verme işlemlerinin akşam bitmesinden sonra sayım aşamasına geçiliyor. Geç saatlere kadar süren bu işlemlerden sonra kamu binalarının ertesi gün için eski düzenine getirilmesi gerekiyor. Bunun için de yeterli süre olması gerekmektedir. 
1 NİSAN 2019 PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ DEĞİL Mİ?
 
Tüm seçimlerde ilk ve ortaokul, lise, üniversite gibi kurumlar oy verme işlemi için kullanılır. Tüm özel ve devlet okullarında oy verme işlemi gerçekleşebilecektir. Oy verme akşam saatlerine doğru sona erer ve sayım aşamasına geçilir. Sayım aşaması geç saatlere kadar sürebilmektedir. Seçimin ertesi günü okulların tekrar eğitim verebilmesi için düzenin eski haline getirilmesi gerekir. Fakat bunun için yeterli süre bulunamamaktadır. Bu yüzden ertesi gün okullar tatil edilmektedir. Yani Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan resmi açıklama sonucu 1 Nisan 2019 Pazar günü tatildir. Buna ek olarak öğretmenler de idari izinli sayılacaklardır.
1 NİSAN 2019 DEVLAT DAİRELERİ VE KAMU KURUMLARI AÇIK MI KAPALI MI?
Okullar yukarıda belirttiğimiz üzere 1 Nisan günü kapalıdır. Fakat kamu kuruluşları 1 Nisan 2019 Pazartesi günü açık olacaktır. Memurlar ve diğer kamu çalışanları da görevlerine devam edeceklerdir.
 
 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLADI
  
Bakanlık 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 Nisan Pazartesi gününün resmi tatil olduğunu açıkladı.

KAYNAK:STAR