Evrensel Hafızlar Derneğinin Bala Kesikköprü'deki kampını ziyaret eden Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletin bu topraklarda var olduğu günden beri Kur'an-ı Kerim ve hafızlıkla ilgili bağlantılarını sürdürdüğünü anlattı.

Albayrak, 1976 yılına kadar hocaların hafız olan öğrencilere kaydettikleri kütük defterlerinden bir belge verdiklerini belirterek, '1976'dan bu yana kaydettiğimiz ve bizden belge alan 128 bin 440 hafızımız var. Yaklaşık bin 360 yatılı A ve B grubu Kur'an kursumuzda 70 bine yakın öğrencimiz hafızlık çalışıyor. Yaklaşık 5 bin erkek ve kadın Kur'an kursu öğreticimiz bu çocuklarımıza hizmet ediyor.' diye konuştu.

Albayrak, 2016 yılında 6 bin 500 çocuğun hafızlık belgesi aldığını kaydederek, şöyle devam etti:

'2015 yılında bu rakam 6 bindi. 2014'te bu sayı 5 bin 500'dü. Son 10 yıla baktığımızda hamdolsun her sene yaklaşık 500 kişi artışımız var. Biz, sadece çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim'in hafızı olmalarını değil aynı zamanda muhafızı olmalarını istiyoruz. Kur'an-ı Kerim'i ezberlemekle bitmiyor. Kur'an-ı Kerim'i güzel ve ezbere okumak mükemmel bir şey ama Kur'an-ı Kerim'i hayat kaynağı edinmek lazım. Bizim buradaki hedefimiz hafızlarımızın Kur'an-ı Kerim'i adeta hayatlarının merkezine almaları.'

- 'Yaz Kur'an kurslarında 3 milyon çocuğumuzu ağırlıyoruz'

Yaz Kur'an kurslarının devam ettiğini anlatan Albayrak, şunları kaydetti:

'Şu an itibariyle yaklaşık 77 bin yaz Kur'an kursumuzda 2,5 milyon civarında çocuğumuz birinci dönemde geldi. İkinci dönemimiz bugün başlıyor. Kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızın çocukları bize emanet edilecek. Onları da kurslarımızda ağırlayacağız. Biz, bir yaz Kur'an kursu döneminde yaklaşık 3 milyon çocuğumuza başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere dini bilgiler, itikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerini veriyoruz.'

Albayrak, son 15-20 yıla bakıldığı zaman hafızların en büyüğünün lise döneminde olduğunu belirterek, 'Bizim Kur'an kurslarımızdaki küçük çocuğumuz ortaokulda, büyük çocuğumuz lisede. Ancak Türkiye geneline yaydığımızda 80 yaşında hafızlığını bitiren dedemiz bile var.' dedi.

Memleket

kamu haber, Kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net