ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, her türlü fitne fesada rağmen kardeşliğe samimiyetle ve dört elle sarılacaklarını belirterek, 'İçeriden ve dışarıdan kardeşliğimize kastedip bizi oyuna getirmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sözümüzü samimiyetle söyleyeceğiz.' dedi.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince düzenlenen 14. İmam Hatipliler Kurultayı, İzmir'in Çeşme ilçesinde başladı.
Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan Bekiroğlu, dünyada dengelerin yeniden oluştuğu 21. yüzyılda tarihi bir kurultaya tanıklık ettiklerini söyledi.
Burada ortaya konacak fikirlerin, yapılan müzakerelerin, önerilerin kayıtlara geçeceğini anlatan Bekiroğlu, bunların mutlaka mecrasını bulacağını kaydetti.
İlk dönem imam hatip mezunlarının tüm zorluklara rağmen çığır açtığını, hayatın birçok alanında tutunup ülkenin bugününe damga vurduğunu dile getiren Bekiroğlu, 'İnancımız odur ki öğrencilerimiz, bizim getirdiğimiz noktanın çok daha ilerisine bu davayı taşıyacak ve yeni bir medeniyetin kurucuları olarak geleceğimize yön verecektir.' diye konuştu.
Samimiyet sayesinde ruhlarını ve aşklarını hem diri tuttuklarını hem de istikametlerini koruduklarını belirten Bekiroğlu, ortak buluşma noktalarının 'içtenlik' ve 'ihlas' olması gerektiğini vurguladı.
Hayatın, kişinin kendine, diğer insanlara, eşyalara ve Allah'a karşı ne derece samimi davranabildiğiyle ölçülüp anlam kazandığını ifade eden Bekiroğlu, hayatın her alanında samimiyetle hareket edenlerin kazanacağını söyledi.
- Samimiyet teması
Bu yılki kurultayda 'samimiyet' teması üzerinden hareket ettiklerini dile getiren Bekiroğlu, şöyle konuştu:
'Hizmet yolunda samimiyetle yürüyen kişinin içi dışı birdir. Yapmacık tavırlardan, gösteriş kokan faaliyetlerden, unvanlardan, söylemlerden, tezahüratlardan uzak, sade ve içtendir. Samimiyeti şiar edinen sivil toplum gönüllüsü, günübirlik hesaplarla yola çıkmaz, ikbal kaygısıyla hizmetine gölge düşürmez. 'Olduğu gibi görünme ya da göründüğü gibi olma' mesuliyetini taşıyarak her şartta hasbi davranır. Resul-i Ekrem efendimiz 'Her şeyin Rabb'i olan Allah'ım, beni ve ailemi dünya ve ahirette her an sana ihlasla bağlı kıl' diye dua ederdi. Zira Allah'a karşı duyulan samimiyet, insanlarla ilişkilere de sirayet etmektedir. Sağ elimizin verdiğinden sol elimiz haberdar değilse, yapıp ettiklerimiz çok daha bereketlenmiş olacaktır.'
- 'İmam hatiplerde niteliğin artırılması samimi yaklaşımla yankı bulur'
Bekiroğlu, sivil toplum çalışmalarının samimiyet temeline dayanmasının şart olduğunu, toplumun kendisine gizli bir ajandayla ve art niyetle yaklaşan menfaat odaklı yapıları er geç fark edip ağır biçimde cezalandıracağını belirtti.