Yurdumuzun doğusunda etkili olan yoğun kar yağışı gözleri valiliklere çevirdi. 

Etkili kar yğaışının olduğu il ve ileçlerde veli ve öğrenclerin gözü kulaüı yarın Konya'da kar tatili mi, Konya'daa yarın okullar tatil haberlerinde.

Konya Valiliğinden Yapılan Duyuru Şöyle; 

Yarından (13 Aralık Salı) itibaren bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde il ve çevrelerinde) genelinde yağmur seklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra Konya’nın kuzeybatı kesimlerinden (Yunak, Çeltik, Tuzlukçu, Akşehir) başlamak üzere yer yer kar yağışına dönüşeceği ve akşam saatlerine doğru ise bütün bölgemizde kar şeklinde ve Karaman ile Niğde çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) olacağı tahmin edilmektedir. Kar yağışının aralıklarla 14 Aralık Çarşamba günü de öğleye kadar hafif devam edeceği ve rüzgarın Çarşamba günü kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olması nedeniyle zaman zaman tipi görülebileceği, sıcaklıkların da hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 7 ila 10 derece altına kadar düşeceği beklenmektedir.
 
Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri bölgemiz genelinde yağış beklenmemekle birlikte kuvvetli soğuk hava dalgasının etkisini sürdüreceği, özellikle gece ve sabah saatlerinde kuvvetli don ve buzlanma olayının meydana gelebileceği tahmin edilmektedir.
 
Kar yağışı, kuvvetli rüzgar ve ani sıcaklık azalmasının neden olabileceği olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
 
 
Başlama – Bitiş Zamanı      
13/12/2016 06.00 Lokal  -  17/12/2016 23.00 Lokal
 
 
Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma-Don olayı, Ulaşımda aksamalar, Çatı uçması vs.
 
Alınabilecek Muhtemel Önlemler
 
Değerlendirmeyi Yapan Merkez               
Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü
Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM)
 

Diğer yandan 

14 Aralık 2016 Kar Tatili Olan İller belli olmaya başladı. Özellikle doğu ve güneydoğuda yoğun kar yağışı etkili oluyor.

İstanbul'da beklenen kar da etkili olmaya başladı. 

Meteoroloji 12 il içi yarından itibaren yoğun kar uyarısı yaptı.

Tuncelide Okullar tatil

Tunceli'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İşte  kar tatili beklenen iller ve meteorolojik olarak son durumu;

Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamada İç Anadolu'nun Doğusu ile Doğu Anadolu'nun Güney Ve Batısındaki Yoğun Kar Yağışlarına Dikkat! denildi.

Konya'nın Seydişehir ilçesi ve çevresinde kar yağışı şehirlerarası ulaşımda aksamaya neden oluyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Seydişehir-Antalya karayolunun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde görüş mesafesi sıfıra yaklaştı.

Seydişehir'den Antalya'ya gidecek tırlar, Akseki karayolu Alacabel mevkisinde bekletiliyor. Buzlanmanın olduğu güzergahta zincirsiz otomobillerin geçişine de izin verilmiyor.

Karayolları ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekiplerin çalışmalarının ardından tırların geçişine izin verileceği öğrenildi.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net