“Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine bir kara leke olarak geçmiştir” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Bu acı tecrübeyle devlet idaresinin, hangi amaç ve gerekçeyle olursa olsun tek bir kişiye, gruba, cemaate ya da zümreye bırakılmaması, hiçbir kişi ya da oluşuma ayrımcılık yapılmaması gerektiği inancı bir kere daha perçinlenmiştir” dedi.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“Binlerce yıldır yurt tuttuğumuz, en son vatanımız olan bu topraklardan Türk adını silmek, biricik devletimiz, en kıymetli varlığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmek amacıyla her türlü kirli mücadeleyi yürüten dış güçlerin uşağı FETÖ’nün; milletin meclisini bombalayacak, kendi askerine, polisine hatta kendi vatandaşına silah doğrultmaya varacak kadar gözünü hırs ve kan bürüdüğü, alçak darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti.

 

Bundan bir yıl önce Türk milleti, dost, düşman tüm dünyaya kararlılığın, cesaretin, kahramanlığın, devlete bağlılığın ve vatan savunmasının ne demek olduğunu bir kere daha göstermiştir. Seçimle işbaşına gelmiş iktidarı silah zoruyla indirmeye, anayasal devlet düzenini ve demokratik sistemi yok edip devlet yönetimini belli bir grubun tek elinde toplayarak Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk milletine kefen biçmeye kalkan hainler, tarihte birçok defa görüldüğü üzere, bir kere daha Türk milletinin çelikleşmiş iradesi karşısında bozguna uğramıştır.    

 

Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine bir kara leke olarak geçmiştir. Bununla birlikte askerimizin büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş, devlet mekanizmamızın yoluna devam edebilmiş olması, Peygamber Ocağı olarak nitelediğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve mensuplarının milli değerlerimize, anayasamıza ve Devletimize ne denli bağlı olduğunu da bir kere daha ortaya koymuştur. Bu bakımdan, Türk Silahlı Kuvvetlerini zaafa uğratacak, milletimizden ayrıştıracak, ordu-millet kavramına gölge düşürecek her türlü girişim ve açıklamanın devlet ve millet düşmanlarının değirmenine su taşıyacağının bilinmesini istiyoruz. 

 

O gece Türk milleti ve bütün kurumlarıyla Türk Devleti, yeni bir var olma savaşından zaferle çıkmış; siyasi, ideolojik, etnik ve dini bütün görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bu bölgedeki bekamızın yegâne anahtarı olan Türk Bayrağı altında kenetlenmiştir. Türk milleti 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, belki de dünya tarihinde ilk defa sivil halk, devlet görevlileriyle birlikte meydanlara inerek rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük Türk milletinin ortaya koyduğu feraset ve cesaret her türlü övgüye layıktır.

 

Bu acı tecrübeyle devlet idaresinin, hangi amaç ve gerekçeyle olursa olsun tek bir kişiye, gruba, cemaate ya da zümreye bırakılmaması, hiçbir kişi ya da oluşuma ayrımcılık yapılmaması gerektiği inancı bir kere daha perçinlenmiştir. İçeriden ve dışarıdan milletimize ve Devletimize karşı girişilen saldırıların aleni hale geldiği, müttefik bildiğimiz devletlerin can düşmanımız terör örgütleriyle açıkça iş birliği yaptığı şu günlerde, 15 Temmuz 2016 gecesinde ve sonraki süreçte milletçe ortaya koyduğumuz ve Yenikapı Ruhu olarak adlandırdığımız birlikteliğin devamı daha bir önem kazanmaktadır. Türkiye olarak tek bir yumruk haline gelip 15 Temmuz gecesinin karanlığını, demokrasi, vatan ve devlet aşkımızın ışığıyla aydınlatarak dağıttık; Devletimizi birlik ve beraberlik içinde omuz omuza savunduk. Bu bakımdan 15 Temmuz gecesi verilen demokrasi mücadelesi, ülke tarihimizde bir dönüm noktası olmalı, bütün ayrışmalar bir kenara bırakılmalı, ortak değerlerimiz etrafında, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde adil, eşitlikçi, herkesi kucaklayan, liyakate ve hakkaniyete dayanan bir yapı oluşturulmalıdır. 

 

Hain FETÖ’nün milletimize yaşattığı bu acının ve benzeri menfur olayların bir daha vuku bulmaması için birlik ve beraberliğimizi sağlama almak, teröre, darbecilere, hainlere karşı tek vücut olmak; içimizdeki fitne zehrini yok etmek zorunluluğumuz bulunmaktadır. Yıllarca iyi niyetli girişimler olarak adlandırılan ama tefrikaya, adam kayırmaya ve cemaatleşmeye dayanan yapı, sonunda FETÖ canavarı olarak karşımıza çıkmıştır. Bilinmelidir ki, Devlet ve millet içinde adı ve yöntemi ne olursa olsun benzer başka yapılanmalara, ayrımcılıklara ve adaletsizliklere yol açacak her türlü uygulama bizleri yeni felaketlerin eşiğine sürükleyecek, oluşacak yeni canavar yapılanmaların önüne atacak bir girişim olacaktır.              

 

Bu duygu ve düşünceler içinde Türkiye Kamu-Sen olarak; Atatürk ve silah arkadaşlarının muhteşem mücadelesiyle kurup gelecek nesillere emanet ettiği, sayısız şehidimizin canı, gazilerimizin kanı pahasına, türlü bedeller ödeyerek bugünlere taşıdığımız demokratik cumhuriyet rejimine ve devletimize bağlılığımızı bir kere daha ifade ediyor, “ilkemiz önce ülkemizdir” diyoruz. Nereden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

 

Türk milletinin varlığına ve birliğine kasteden, 250 vatan evladının şehadetine, 2196 evladımızın da yaralanmasına yol açan bu alçak darbe girişimine cüret eden hain FETÖ’yü, askerimize, polisimize, vatandaşımıza kurşun sıkan, onları katleden terör örgütlerini ve bunlara destek olan iç ve dış tüm güçleri lanetliyoruz.

 

Bu vesile ile başta bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, hain darbe girişimi esnasında şehit düşen kahraman vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyor, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz” dedi.

 

 

             İsmail KONCUK

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı