16 Aralık Cuma Kar Tatili Olan İller belli oldu. 

Ankara ve İstanbul'da kar tatili var mı? yarın okulalr tatil mi işte merak edilen soruların cevapları.

Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 7 ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları ve kuvvetli buzlanma nedeniyle Elazığ merkez ilçe ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden ve Sivrice ilçelerindeki tüm okullar 16 Aralık Cuma tatil edildi.

Baskil ilçesinde ise sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan, okulların tatil edildiği yerlerde görevli engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayıldığı bildirildi.

BİNGÖL - Bingöl'de taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle taşımalı olarak eğitim verilen okulların yarın tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu tatilin, taşıma merkezlerinde eğitim öğretim gören öğrenciler için de geçerli olduğu hatırlatıldı.

Kent genelinde 278 köye ulaşım sağlanamıyor.

DÜZCE - Düzce'de kar yağışı nedeniyle Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde tüm okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, bölgede akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışının devam ettiği, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Yığılca ve Kaynaşlı'daki tüm okullarda eğitim öğretime 16 Aralık Cuma günü ara verildiği bildirildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TUNCELİ - Tunceli'de Mazgirt ilçesi ile bağlı köylerinde bir gün, Çemişgezek ve Hozat ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte kar yağışının ardından olumsuz hava koşullarının sürdüğü belirtildi.

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bazı ilçelerde eğitime ara verildiği aktarılan açıklama, şu ifadelere yer verildi:

'Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz Çemişgezek ve Hozat ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 16 Aralık Cuma günü bir gün süre eğitime ara verilmiş olup, diğer ilk ve orta dereceli okullarda eğitime devam edilecektir. Yine Mazgirt ilçe merkezi ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda 16 Aralık Cuma günü bir gün süre ile eğitime ara verilmiştir.'

Açıklamada ayrıca, kent genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ile hamile personelin de izinli sayılacağı kaydedildi.

VAN - Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve tüm köylerinde anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler (pansiyonlu okullar da dahil olmak üzere) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı diğer kurumlarda 16 Aralık Cuma günü, eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün de tatil edilmişti.