mazlum ve mağdurlara kol kanat gererek, eğitim çalışanları için tarihi kazanımlara imza atarak bugünlere geldiklerini belirterek, “Hiçbir zaman birlikte ve dayanışma içerisinde yaşamaktan taviz vermedik. Kuruluş felsefemiz, vizyon ve misyonumuz doğrultusunda çalıştık, çabaladık, mücadele ettik. Hâlihazırda zirvedeyiz. Şimdi yeni hedeflerimiz var. 450 bine yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası Eğitim-Bir-Sen’in 15 Mayıs’a kadarki üye sayısı hedefi 500 bindir. Bu hedefe ulaşmak, hayal bile edilmeyen başarılara imza atan bir teşkilat için zor olmasa gerek. Teşkilatımıza bu konuda güvenimiz tamdır” dedi.

“Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşması kapsamında Siverek’te düzenlenen programda konuşan Mithat Sevin, çok sıkıntılı ve çetin bir dönemde kurulduklarını, korkmadan ve korkutmadan, ötekiliği tercih etmeden ve ötekileştirmeden; sataşma, çatışma ve kamplaşma yöntemlerinden kaçınan, emek için ter akıtmaktan çekinmeyen bir bilinç ve stratejiyle yol aldıklarını ifade ederek, “Bir erdemliler hareketi olarak kurulan Eğitim-Bir-Sen, 25 yıllık tecrübesini paylaşmayı, farklı sendikal tecrübelerle buluşmayı, dünyanın değişik bölge ve kıtalarındaki ülkelerinin eğitim sendikalarıyla kucaklaşmayı, dayanışmayı ve birlikte sendikacılık yapmayı hedefleyen bir ufuk ve vizyonla hareket ediyor” şeklinde konuştu.

Teşkilatımıza güvenimiz tamdır

Vesayet rejiminin baskılarına karşı emek ve özgürlük için mücadele etmekten geri durmadıklarını kaydeden Sevin, şöyle devam etti:

“Baskıları, yasaklara direnerek, millî iradenin ve milletin yanında yer alarak, insan hakları için mücadele ederek, temsil ettiğimiz eğitim çalışanları için ter dökerek, onlar adına kazanımlar elde ederek, birlikte ve dayanışma içerisinde yaşamaktan taviz vermeyerek bugünlere geldik. Şimdi yeni hedeflerimiz var. Hâlihazırda 450 bine yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası Eğitim-Bir-Sen’in 15 Mayıs’a kadarki üye sayısı hedefi 500 bindir. Bu hedefe ulaşmak, hayal bile edilmeyen başarılara imza atan bir teşkilat için zor olmasa gerek. Teşkilatımıza bu konuda güvenimiz tamdır.”

 Zirveye çıkışımızın pusulası: ‘her bahar bir çiçekle başlar’

Necmettin Erbakan’ın ‘Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar’ sözünün Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşunun dayanağı, zirveye çıkışının pusulası olduğunun altını çizen Sevin, “Sendikamızın güçlenmesi, büyümesi, daha fazla insanın sorumluluğunu üstlenmesi, bizi hem güçlü kılıyor hem de yüreklendiriyor. Bizler yine de şımarmadan, rehavete kapılmadan, öncülerimizin açtığı yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kazanımlarımızı güçlendirmek için ‘evet’

Anayasa değişikliği referandumuna da değinen Mithat Sevin, istikrarın sağlanması, çift başlılıktan kurtulmak ve gençlere siyaset hakkı için 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘evet’ diyerek kazanımları güçlendireceklerini kaydetti.

15 Mayıs’a kadar durmak yok

Mayıs ayında sendikaların üye sayılarının tespit edileceğini, Ağustos ayında ise 2018 ve 2019 yıllarında kamu görevlilerinin yararlanacağı haklarının belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin başlayacağını hatırlatan Sevin, şöyle konuştu: “İşte tam da bu noktada, Memur-Sen olarak yeni rekor eşiğimiz, Memur-Sen için üye sayısı hedefimiz en az 1 milyon 111 bin 111’dir. 15 Mayıs’a kadar durup dinlenmek yok. Bütün kamu görevlilerini, toplu sözleşme masasını emeğin hakkı verildiğinde uzlaşma, alın terine haksızlık edildiğinde restleşme zemini olarak kullanma becerisini ispat etmiş Memur-Sen’e davet etmeyi sürdüreceğiz.”

Konuşmaların ardından, Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Mithat Sevin’e Nisibbi Köprüsü fotoğrafını takdim etti.