1709 şube müdürü kadrosuna görevde yükselme ile atama sürecinde, yazılı ve sözlü sınavında başarılı olmuş ancak yerleştirilmemiş ve aritmetik ortalama ile atanabilmek için açtıkları bireysel davaları kazanan şube müdürü adaylarının mahkeme kararlarının 30 gün içinde uygulanması gerekirken 10/06/2016 tarihinden sonra mahkeme kararları uygulanmayarak atamalar yapılmadı.
 
Noktasına virgülüne kadar aynı ifadeleri içeren mahkeme kararlarına farklı OLUR yazıları gönderen bakanlık yetkililerinden bu çelişkinin nedeni sorulduğunda BAKANLIĞIN TAKTİRİ yanıtını aldık. Neden 10 Haziran? sorusuna herhangi bir yanıt alamadık. Ancak Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Üst düzey yöneticilerimizin taktirde bulunurken adalet sınırları içinde adım atmalarını istiyoruz.
 
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddesinde bulunan “şube müdürü, tesisi müdürü ve basımevi müdürleri bakımından sözlü sınav başarı listeleri üzerinden” ibaresi Danıştay 2 nci Dairesi'nin E:2013/10363 sayılı esasında açılan davada, 29/04/2014 tarihli karar iye yürütmenin durdurulmasına karar verildi.
 
15/10/2015 tarihinde ise Danıştay 2 nci dairesi tarafından sadece sözlü puanı ile yapılan tüm şube müdürlüğü atamalarının iptal kararı onandı.
 
Ayrıca Danıştay 5 inci Dairesi ve 2 nci Dairesi vermiş olduğu kararda özetle; “…sözlü sınavın yazılı sınavı tamamlayıcı nitelikte olduğu, …objektifliği sağlayabilecek yazılı sınavda alınan puanın değerlendirme dışı bırakılarak, başarı sıralamasının sadece sözlü sınav sonuçlarına göre oluşturulmasının Anayasa'nın 2 nci maddesine aykırı olduğu” ifade edildi.
 
Sonuç olarak, bireysel davasını kazanıp da atama bekleyen tüm adaylara tercih hakkı verilmelidir.
 
MEB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MAĞDURLARI

Ajans Kamu / www. ajanskamu.net