Mesleki eğitim merkezine kayıtlı öğrenciler, açık öğretim liselerine de kayıt yaptırabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, çıraklık eğitimini mecburi eğitim kapsamına alan kanuna dayanılarak hazırlanan yönetmelikte değişikliğe gitti. Böylece 18 yaşını bitirenlerin mesleki eğitim merkezlerine kayıt olup lise mezunu olabilmelerinin önü açıldı.

Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre; çıraklık okuyanlar aynı zamanda açık öğretim liselerine de kayıt yaptırabilecek. 'Evli olanların kayıtlan alınmaz, öğrenci iken evlenenlerin okulla ilişiği kesilerek kayıtları açık öğretim okullarına gönderilir' hükmü de mesleki eğitim merkezi öğrencileri için uygulanmayacak.

Bir işletme ile sözleşme imzalayan 18 yaşından büyüklerin kayıtları yıl boyunca devam edecek. Sınıf mevcudu 34 olacak. Anadolu teknik ve teknik lisesine geçişte öğrencilerin matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı derslerinin yıl sonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalaması dikkate alınacak. Liselerde devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanlan ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Türkiye

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net