Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 10 bin atama sözünün tutulmasını isteyerek, “2018'de tabi ki öğretmen atanmalıdır o ayrı bir konu, ancak Sayın Cumhurbaşkanın Ağustos'ta 10 bin öğretmen atama sözü nereye gitti?” dedi.

Koncuk şunları kaydetti: “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yılmaz 2018'de öğretmen atanacağını açıkladı. Bu söz daha önce verilen sözlerle çelişmektedir.10 bin atama hemen!

Aslında Ağustos 2017'de 10 bin atama dahi yaraya merhem olmaz. Sayın Yılmaz 81 bin öğretmen açığı olduğunu söylemiştir. O halde çözüm bellidir.

Peki ihtiyaç olan 81 bin öğretmen atanmazsa eğitim öğretim nasıl yürüyecektir? Tabi ki kör, topal.

Yine ücretli öğretmen, yine sömürü! 2018'de tabi ki öğretmen atanmalıdır o ayrı bir konu, ancak Sayın Cumhurbaşkanın Ağustos'ta 10 bin öğretmen atama sözü nereye gitti? Unutuldu mu?

Türk Eğitim Sen olarak 10 bin atama sözünü tekrar hatırlatıyor ve milyonlarca insanın gözü önünde verilmiş bu sözün tutulmasını istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanın sözü sadece atanacak 10 bin kişiye değil, 450 bin öğretmene ve aileleri ile birlikte 2 milyona verilmiş sözdür. Unutulamaz!”