Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş son günlerde basına yansıyan; 'hükümetin, hâkim-savcıların maaşlarına yüzde 25 oranında zam hazırlığı içerisinde 2.700 TL ye varan artış olacağı' yönünde haberler dikkat çekmektedir. Zaten Milletvekilleri maaşlarının 26.000 lere çıkarılmasına tepkili çalışanlarımız bu haberler üzerine iyice çileden çıkmışlardır.


Net olarak gerekçesine takılmadan ifade etmek gerekirse;

1-2006’da Hâkim Savcılara % 25-30 zam yapıldı,

   2014 yılında Hâkim Savcılara HSYK seçimleri öncesi 1150 TL zam yapıldı,

   2017 yılında Hâkim Savcılara 2700 TL zam yapılmak istenirken

Adalet çalışanları hep göz ardı edilmiş, çalışanlarla adeta alay edilircesine, mesaisi, nöbet ücreti, havuz paraları ellerinden alınmıştır.

2 - Memur maaş artışları 4688 sayılı kanun gereği, her iki yılda bir gerçekleştirilen memur toplu sözleşme görüşmelerinde yapılması gerekmektedir.

3 –Türk Büro­-Sen olarak, Hâkim ve Savcılara yapılacak bu ücret artışı zaruretse, aynı zammın öz-üvey evlat ayırımına meydan vermeden, tüm kamu çalışanlarını ve emekli memurları da kapsayacak şekilde düzenlenmesi anayasal zorunluluktur.

4-Türk büro-Sen olarak sabahlara kadar süren duruşmalarda görev alan memurlarımıza fazlasıyla hak ettiği mesailerin verilmesini, havuz ve nöbet ücretlerini istiyoruz

            Yapılacak olan bu ayrıcalıklı zam ile yargı mensupları zan altında kalacak ve itibar kaybedecektir. Adaletin tarafsızlığı daha da tartışılır hale gelecektir. Hâkim ve savcılara kesenin ağzı açılırken, Adalet Bakanlığının bel kemiğini oluşturan kamu görevlileri yok sayılmaktadır. Adalet hizmeti verenler sadece hâkim ve savcılar değildir. Yazı işleri müdüründen, mübaşirine, zabıt kâtibinden, teknik elemanına kadar 60 bini aşkın adalet çalışanı mesai mefhumu tanımadan hizmet sunmaktadır. Adalet hizmeti sunanlar arasında farklı bir uygulama, adalet hizmetlerinin verimini düşürdüğü gibi çalışma barışını da sekteye uğratır. Adalet hizmetlerinin olmazsa olmazları, Adliye çalışanlarını yok farz ederek, sadece hakim ve savcılara yapılacak bir zam adı “Adalet Bakanlığı” olan bir kuruma yakışmamaktadır.

Yüksek enflasyon ve döviz artışı doların 4000 TL dayanması sebebiyle memurların ekonomik durumlarının daha da kötüye gittiğini, bu nedenle artışın tüm memurlara yansıtılması gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz”

Sözün özü: Memurlar arasında ayrımcılığa hayır!

Metin MEMİŞ

Türk Büro-Sen

Çankırı Şube Başkanı

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu Haber/ www.ajaskamu.net