2018 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması Alan Bazlı Taban Puanlar;

20 bin sözleşmeli öğretmen atama kontenjanına 19999 öğretmen ataması gerçekleştirildi. Hangi alandan kaç kişinin atandığı, o alana kaç adayın başvuruda bulunduğu bilgileri de açıklanan taban puan listesine yer alırken MEB hem sözlü sınav taban puanlarını hemde KPSS puanı taban puanlarını açıkladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen kontenjanına 50314 aday başvuruda bulundu.

MEB alan bazlı açıkladığı taban puanlar için iki açıklama da yayınladı. Birinci açıklama Bilişim Teknolojileri öğretmenleri için yapıldı.

AÇIKLAMA 1; Talim Terbiye Kurulunun 9 sayılı kararı çerçevesinde yapılan atama sonuçlarına göre Bilişim Teknolojileri alanında Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarına atananların oluşturduğu sözlü sınav taban puanı 78 ve KPSS taban puanı 78,15376 dır.

AÇIKLAMA 2; Diğer eğitim kurumlarına atananların oluşturduğu sözlü sınav taban puanı 83 ve KPSS taban puanı 82,93923 tür.


KURUM BAZLI TABAN PUANLAR
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı kurum bazlı taban puanların listesinden hangi okula hangi branştan kaç puanla atanıldığı görülmektedir. Tercihlerine atanamayan ya da bir okulun kaçla kapattığını merak eden öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı İKGM tarafından yayınlanan taban puanlar listelerine bakabilir.

MEB 20 bin sözleşmeli atama alan bazlı taban puanlar için TIKLAYINIZ

2018 Temmuz Sözleşmeli İlk Atama Sonucu Oluşan Kurum Bazlı Taban Puanlar için TIKLAYINIZ