Gazetemizin, 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının FETÖ’cü hainler tarafından çalınarak on binlerce kişinin hakkının gasp edildiğini ortaya çıkarmasının ardından hukuk mücadelesi başlatan mağdurların adalet bekleyişi 6. yılına girdi. FETÖ’cüler tarafından hakları gasp edilen 2010 KPSS Emeği Çalınanlar Topluluğu Başkanı Murat Göçer, 6 senedir büyük bir hukuk mücadelesinin içine olduklarını belirterek, çaldıkları sorularla devlet kurumlarına yerleşenlerin, 15 Temmuz akşamı milletin iradesine darbe yapmaya çalıştığını hatırlatarak, FETÖ’cü hainler tarafından hile ile işgal edilen, devlet kadrolarının gerçek sahiplerine verilmesi gerektiğini kaydetti. 

BİZİM HAKKIMIZI GASPEDENLER 15 TEMMUZ AKŞAMI DARBEYE GİRİŞTİ

2010 yılında gerçekleşen KPSS’ye giren insanların yaşadığı mağduriyetin halen sürdüğünü belirten 2010 KPSS Emeği Çalınanlar Topluluğu Başkanı Murat Göçer, “15 Temmuz sonrası başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, devlet yöneticilerinin tamamı FETÖ’ye karşı büyük bir mücadele içine girdi. 2010 yılında emeğimizi çalarak, haketmedikleri koltukları işgal edenler, 15 Temmuz akşamı milletin iradesine darbe yapmaya kalktı. Biz 6 yıldır adalet bekliyoruz. Hakkımız olan kadroları istiyoruz” dedi. Soruların çalınmasından dolayı oluşan standart sapma neticesiyle kendisi dahil binlerce ismin mağdur edildiğine dikkat çeken Göçer, “Soruların çalındığının anlaşılmasının ardında biz suç duyurusunda bulunduk. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ve hükümet yetkililerinin bu konudaki samimiyetine güveniyoruz ve 6 yıldır devam eden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ADALET TECELLİ ETSİN İSTİYORUZ

FETÖ’cülerin kopya ile atandığı devlet kadrolarının gerçek sahiplerinin 2010 KPSS mağdurları olduğunu belirten Göçer, “Savcılık resmi bilgilerine göre bu sınavda  en az 13 bin kişinin kopya çektiği belirlendi. Sayının daha da artacağı yönünde ki öngörüler de devlet yetkilileri tarafından dile getiriliyor. Birileri kul hakkıyla dolu olan bu kadrolara atanırken hakları yenen ve o kadroların gerçek sahibi olan bizler ise zor şartlarda yaşamlarımıza devam etmeye çalıştık. Geçtiğimiz 6 yılda birçoğumuzun, sıkıntılı bir hayat yaşamasına neden olmuştur.  Bunlar içerisinde bunalıma girip intihar edenler, çocukluk hayali olan polislik mesleğine veda edenler, ailesine daha fazla yük olmamak için yurt dışına çalışmaya gidenler var. Bu hikayelerde ki ortak nokta ise hepsinin dramlarla dolu olması. Geçte olsa adaletin tecelli etmesini bekliyoruz” dedi. 

HAKETTİĞİMİZ KADROLARIN VERİLMESİ GEREKİR

2010 KPSS Emeği Çalınanlar Topluluğu sözcüsü Tuğba Saylem Gürel ise, “Bilindiği gibi 2010 KPSS soruları FETÖ tarafından çalınarak yandaşlarına servis edilmiştir. Örgüt üyeleri tarafından yüksek netler yapılmış, puanları standart sapmayı etkilemiş ve hakkıyla sınava giren kişilerin sınav sonuçları olumsuz etkilenmiştir.  Böylece devlet kadrolarına emek verenler değil hırsızlık yapanlar yerleşmiştir. Devlet kadrolarına sızmak için yapılan bu adaletsizlik ile gecesini gündüzüne katarak çalışanların hakkına girilmiştir. 6 yıl boyunca yaşadığımız onca sıkıntıdan sonra hak ettiğimiz kadroları vermesi şüphesiz ki mağduriyetimizin tam olarak giderilmesinin tek yolu olacaktır” dedi.

 

HARUN SEKMEN / Yeni Akit