AJANSKAMU

Mart ayında bir çok kurum ve kuruluş çok sayıda memur personel alacak. Alımı yapılacak olan memur personeller bazı kadrolar için KPSS şartı aranırken bazı pozisyonlar için ise KPSS aranmıyor. Başvurular ve ayrıntılar haberin devamında... KPSS şartsız memur alımı için internetten başvurular devam ediyor  Sınavsız memur alımı başladı mı, ne zaman başlayacak soruları son günlerin en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor.  KPSS şartı olmadan memur alımı yapacak olan kurumlar alacakları kişileri mülakat ya da kendi hazırlamış oldukları sınavlara tabi tutarak gerçekleştirmektedirler. 

Adalet Bakanlığı 2017 10 bin personel alım başvuru ne zaman şartlar

Sağlık Bakanlığı 36 bin 500 personel alım başvuru şartları

Sınavsız memur alımı yapan kurumlar şu şekildedir

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği memurlukları,

Bakan Yardımcısı memur kadroları,

Başbakan Baş müşaviri memur kadroları,

Başbakan ve Başbakanlık Müşaviri memur kadroları,

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri kadroları,

Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar,

Müsteşar Yardımcısı,

Hukuk Müşaviri,

Daire Başkanı ve Müşavir Avukat memur kadroları,

Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığına ait Başkan,

Başkan Yardımcısı,

Hukuk Müşaviri,

Daire Başkanı,

Uzman,

Uzman Yardımcısı,

Müşavir Avukat ve Şube Müdürü(Uzman) memur kadroları,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Başkan,

Başkan Yardımcısı,

Başkanlık Müşaviri,

Daire Başkanı,

Proje Grup Başkanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği memur kadroları,

2017 YILINDA KAMUYA MEMUR ALIMI YAPILACAK

Kamuya memur alımı yapılacağının haberi devlet kadrolarında memur olmak isteyen vatandaşları Temmuz ayında yaşanan darbe girişimi sonrasında 2017 yılında kamuda işten çıkarılanlardan boşalan memur kadroları için personel alımı yapılacağı duyuruldu.Buna göre, bir çok kamu kurum ve kuruluşu bünyelerindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 39 bin 961 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacak. Edinilen bilgiye göre, memur alımı yapılacak devlet kurumları şöyle; Hava Kuvveteri Komutanlığı, Adalet bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı, MKE, TÜBİTAK, Adalet Bakanlığı CTE, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı bir çok pozisyonda alım yapacaklar, Başvuruda bulunmak için en az lise mezunu olmanız gerekmekte olup ve bazı kurumlar alımlarından Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Bazı kurumlar ise KPSS şartı olmadan farklı niteliklerde alım yapıyor.

SINAVSIZ MEMUR ALIMINDA KPSS ŞARTI YOK

KPSS'iz memur alımı ile ilgili olarak öncelikli olarak herkesin hayalini kurduğu memur olmak için KPSS'ye giren adayların şansı daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak aşağıda belirtmiş olduğumuz kurumlar bu alımları yılda belli seferlerde yapmakta ve az kontenjan oluşturmaktadır. KPSS şartı aramaksızın alım yapacak olan kurumlar bunlar olup bunlara başvuru için ise beklemek gerekmektedir. Her kurum kendi ihtiyacı olduğu doğrultuda açıklama yapacak ve belirli bir kontenjan belirtecektir. Alım yapmadan önce KPSS şartı aramasa da hepsi belirli şartların yerine getirilmesini isteyecektir. Özellikle belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması, ve en önemlisi mülakat…

Kaynak: AKŞAM