Ajanskamu.Net-Öğretmen - 2019 yılı öğretmen yer değiştirme ve atama hareketliliğinin ilk adımlarından olan 'öğretmenlerin il içi yer değiştirme ve atama' işlemleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından duyuru yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri yakın zamanda başlayacak. 2019 yılı öğretmenlerin il içi yer değiştirmeleri takvimi belli oldu.

Öğretmenlerin her yıl tekrarlanan yer değiştirme işlemlerinden birisi olan MEB Öğretmen İl İçi Yer Değiştirme işlemleri ile ilgili takvim Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bakanlığın kişisel twitter hesabından yayınlandı. İl içi atama yapmak için gereken şartlar ve ayrıntılar yayınlanacak kılavuz ile belli olacak.


Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemleri için başvuru detayları belli oldu. MEB, internet sitesi üzerinden il içi değiştirme başvurusuna ilişkin bir duyuru yayınladı. 

Öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemleri için başvurular 21-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak olup atamalar 29 Mayıs 2019 tarihindedir. İlişik kesme işlemleri 14 Haziran 2019tarihinden itibaren yapılabilecek.

www.ajanskamu.net