Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan çiçeği burnunda taşeron işçiler, KHK ile kadroya alındı alınmasına ama maaşlar halen asgari ücret seviyesinde. Toplu sözleşmeye dahil edilmeyen ve sosyal, sendikal haklardan mahrum bırakılan çalışanlar, adeta kadrolu taşeron işçi olduk. Bir an önce diğer kadrolular gibi eşit işe eşit ücret verilsin istiyorlar. 

Enflasyon zammı dahil hiç bir haktan yararlanmayan taşeron işçiler, yüksek oranda yapılan vergi kesintisiyle de mağdur oldular. Sendikaların faaliyetlerini arttırmasını ve seslerini yükseltmesini bekleyen işçiler, sosyal platformdan 2020 yılına kadar sürecek olan mevcut toplu iş sözleşmesinin adeta açlığa terkedilmek olduğunu vurguluyorlar. Sendikaların bir an önce harekete geçerek 2019 toplu sözleşme masasına oturmasını arzulayan taşeron işçiler, zorlu kış şartlarının da yaklaşması sebebiyle hayli tedirgin durumdalar.

Bu anlamda sosyal platformda birleşen taşerondan kadroya geçen 4 D'li İşçiler TBMM dilekçe komisyonuna bir dilekçe sundu. Uğur Kaya'nın dilekçesi henüz ilk günlerden binlerce işçi tarafından imzalandı. 2019 öncesi 100 binlerce kişinin imzalaması beklenen dilekçe sosyal medyada son günlerin en çok konuşulan konu başlıkları arasında yer almayı başardı.

İŞTE O ÇOK KONUŞULAN DİLEKÇE: 

ÇSGB,Yüksek Hakem Heyeti Kurulu kararıyla bağıtlanan; 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 23 ve geçici 24 üncü maddeleri uyarınca idarelerce Kamu veya Mahalli İdare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilen işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacak toplu iş sözleşmesi hükümleri gereğince,01.01.2018 tarihinde başlayıp 31.10.2020 tarihinde son bulacak %4+4 oranında verilen zam oranlarının yetersiz kalması nedeniyle 2019 yılında kamu işçileriyle yapılacak olan Kamu Çerçeve Sözleşmesi protokolüne dahil edilmeyi ve bu protokole tüm işçileri kapsamasını arz ederim.