Ajanskamu.net--

T.C 24 Haziran 2018 seçim görevi sorgulama, görev çıkıp çıkmadığını öğrenme;

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen bilgilendirme hizmeti ile seçimde görev alacak kişilerin görev yerleri öğrenilebilmektedir. Cumhurbaşkanlığı ve 27.dönem milletvekilliği genel seçimleri 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. Seçimde görev alacak olan sandık başkanları, memur üyeler görev sorgulamasını yapabilecekler.

SEÇİM GÖREVİ ÖĞRENME


Yüksek Seçim Kurulunun internet sitesinde Nerede Oy Kullanacağım modülü üzerinden seçmen bilgi sistemine giriş yapılarak seçim görevi öğrenme işlemini anlatalım. Öncelikle ilgili modüle giriş yapmak için TIKLAYINIZ.

Seçim görevi sorgulama ekranı giriş

24 haziran seçim görevi

 

Sorgulama tipi T.C. Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı (Yeni) seçildikten sonra Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl, T.C. Kimlik Numarası, Seri No veya Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No, Resim Doğrulama kodu girilerek sisteme giriş yapılır. Sorgulama yaptıktan sonra gelen ekranda Sandık Bilgisi Sorgulama Sonucu kısmı yer almakta olup bu sonucun alt tarafında ise Yurt İçi Sandık Kurulu Görev Bilgisi Sorgulama Sonucu yer alacaktır. Eğer bu kısım yer almıyorsa 24 Haziran 2018 seçimlerinde size görev çıkmamış demektir. Sandık seçim görevi sorgulama sonucu görev verildiyse Sandık Alanı, Sandık No, Görev Türü, Asıl/Yedek Üye, Kurs Yeri, Kurs Tarihi gibi bilgileri ekranda göreceksiniz.

 

Yukarıdaki resimde yer alan ekran sizde yoksa seçim göreviniz yok demektir. Ayrıca göreviniz olsa da olmasa da YSK tarafından yapılacak bilgilendirme mesajlarını almak istiyorsanız lütfen sorgulama sonucu gelen sayfada “E-Posta Adresi” ve/veya “Cep Telefonu” bilgilerinizi giriniz ve bilgilendirme almak istediğiniz kutucuklarından en az birini işaretleyiniz.