T.C Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan: ''25 Bin veya 30 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamarından satırbaşları:

Çok açık net konuşuyorum. Açık net sayın İnce’den cevap bekliyorum. Onun genel başkanının dürüstlüğü ortada. Dürüstlükle yakından uzaktan ilgisi yok. Muharrem İnce’nin Genel Başkanı’na yönelik saygıyı aşan ifadeleri var. Ben Pensilvanya’dan parti kurmak için izin almaya yönelecek kadar düşük bir siyasetçi değilim. Ben Gülen’i belediye başkanlığı döneminde tanıdım. Yüz yüze kendisiyle hayatımda bir yada iki kez görüştüm. Neden Pensilvanya’dan izin alacağım? Bunu ispat etmezse İnce namerttir. Ben oraya gittim madem kiminle gittim? Hayal meyal şeyler istemem. Çıkıp bunu açıklayacak. Yoksa çekilip gitsin. Böyle bir şey söz konusu değidlir. Ben bir şeyi bir kez söylerim. Bizim yanımızda biraz onun eğitim alması lazım.

- Bu kişi Genel Başkanı'nı şu haliyle yerin dibine sokuyor. Şimdi Cumhurbaşkanı adayı oldu mu? Oldu. Kılıçdaroğlu onu çağırırken sanki yoldan geçen birisini çağırıyor. Şuanda İnce'nin Kılıçdaroğlu şahsındaki değeri bu. İnce kendi genel başkanına nasıl yaklaştığını çok açık ortaya koyuyor. Ona böyle yaklaşan bir insandan Cumhurbaşkanı olabilir mi? Onun için biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Şahsımla ilgili yaptığı açıklama yalandır. Gazete küpürüdür dedi. Gelin Adalet Bakanlığı ile görüşün dedik. Açıkla kim söyledi? Hangi ABD'li yetkili söyledi? Eğer sen ABD'deki CHP'nin ofis başındaki adamı söylüyorsa hepten iflas ettin. İstihbarata mı, Adalet Bakanlığına'mı açıklayacaksın açıkla. 85 koliyi biz Obama döneminde gönderdik. 

- Hayatı yalan bunların, iftira. Bunlara en güzel cevabı 24 Haziran’da milletim verecek. Bunların hayatı yalan bugün konuşuyor ne diyor? Eğitim ücretsiz olacak diyor. Şuanda eğitim öğretim ücretli mi? Üniversite harcı yok, harç kalktı. İlköğretim, ortaöğretim Kitaplarını masaların üzerine koyuyoruz. Burs veriyoruz. Burs 45 liraydı, 500 lirayı buldu şuan. Güya öğretmenlik yapmış, eğitimden bihaber. Ne kadar derslik yapmış, ne kadar burs veriyor bir araştırsın AK Parti. Annelere yardım yapıyoruz. Kalk incele. Zaten bedava eğitim öğretim. Devletin eğitim öğretimi bedava. Sürekli olarak kendini yenileyen bir sistem var. Ciddi manada bizim dönemimiz de öğretmen sayısı arttı. Kuru kuruya olmaz. Şimdi 30, 20 kişilik sınıflar var. Buna göre öğretmen alacaksınız. Şu dönemde 25 ya da 30 bin öğretmen alımı söz konusu.