Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, 4.Dönem Toplu Sözleşmesi’nde toplam 258 kazanım elde ettiklerini ifade ederek, “Memur-Sen, insan merkezli ve çözüm odaklı sendikacılığı noktasında çıtayı, bir çokları açısından ulaşılması imkansız bir noktaya çıkarmıştır” dedi

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Musa Bina, 4.Dönem Toplu Sözleşmesi’nin imzalanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Sözleşmenin kamu görevlilerine ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni eden Bina, “İlk teklifteki zam oranları ile imza altına aldığımız zam oranları arasındaki fark; ortaya koyduğumuz kararlılığı gösteriyor. Memur-Sen, akademik hizmet sendikacılığı, insan merkezli ve çözüm odaklı sendikacılığı noktasında çıtayı, bir çokları açısından ulaşılması imkansız bir noktaya çıkarmıştır” diye konuştu.

Hem Mali Hem Sosyal Kazanımlar Var

 “Maaş zammına ilişkin genel artış oranı dışında, gerek genel toplu sözleşmede gerekse hizmet kolu toplu sözleşmelerinde yer alan mali ve sosyal haklara, demokratik haklara ilişkin kazanımlar da var” diyen Bina, şöyle devam etti:

“Örneğin helal gıda sertifikasına sahip yiyecek ve yemek malzemelerin kullanılmasına ilişkin teklifimiz,  çocuk yardımının engelli çocuklar için artırımlı ödenmesine ilişkin bir hüküm, eğitim kurumu bulunmayan yerleşim yerlerinde görev yapan kamu görevlilerinin eğitim gören çocuklarının yurtlara yerleştirilmesinde öncelik verilmesi, öğretim yılına hazırlıkta verilen ödeneklerde ciddi artışlar, yeni kurulan üniversitelerde çalışanlara ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde çalışanlara ilave tazminat ekledik. 4/C ve geçici personellere yapılan ek ödemelere ilaveler gerçekleştirdik. Engelli kardeşlerimize de destekler verdik. (Kamu konutlarında engelli kamu görevlilerinin yararlanması gibi.) Engelli çocuğu bulunan kamu çalışanlarımızın engelli çocuk yardımına önemli bir artış oldu. Kreş imkanları geliştirilmeye çalışıldı. Arazide çalışan kamu görevlilerine yönelik ve vergi daireleri gibi yoğunlukta çalışan vatandaşlarımıza önemli düzenlemeler hazırlandı. Bayram ve özel günlerde mesai yapan memurlarımızın mesailerini artırıldı. Hacca gitmek isteyen kamu çalışanlarına kolaylık sağlandı. İzni kalmayan, izinlerini kullanmış olan kamuda çalışan hac adaylarına ek olarak 20 gün ücretsiz izin verdik. 21 gündür yürüttüğümüz müzakerelerimiz,  80 milyon vatandaşımıza yarar sağlayacaktır.”