27 Aralık Salı Kar Tatili Olan İller , yarın okullar tatil mi de belli olmaya başladı.

27 Aralık Konya Okullar Tatil Edildi

Karaman 27 Aralık Salı Okullar Tatil Edildi

Karman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

İl genelindeki tüm okullarımız 27.12.2016 Salı günü tatil edilmiştir
İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile İl Hıfzıssıhha Kurul Kararına göre il merkezindeki tüm okullarımız 27/12/2016 Salı günü tatil edilmiştir.

Mersin

Mersin'in Mut ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, Gülnar ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Mut ilçesinde yaşam olumsuz etkileniyor. Kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yarın okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Gülnar ilçesinde de yüksek kesimlerde etkili olan kar nedeniyle taşımalı eğitim gören okullar tatil edildi.

İlçe merkezindeki diğer okullarda ise eğitimin devam edeceği belirtildi.

Aksaray

Aksaray'ın Eskil, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören ilçeleri ile merkeze bağlı Sultanhanı beldesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle Eskil, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören ilçeleri ile merkeze bağlı Sultanhanı Beldesi'nde eğitime 27 Aralık Salı günü ara verildiğini belirtti.

 

Meteorolojinin yoğun kar yağışı uyarısının ardından tatil haberleri de gelmeye başladı. Bugün 5 ilde okulalr tatil eidlmişti. Bu rakamın bugün artması bekleniyor. 

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre özellikle Akdeniz bölgesi ve İç Anadol ubölgesinde yoğun kar yağışı bekleniyor. 

'Yapılan son değerlendirmelere göre, 26.12.2016 Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışlarının Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz hafta ekstrem kar yağışlarının yaşandığı bölgede, yeni kar yağışlarıyla birlikte, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi, çatı çökmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'

 Valilik ve Milli Eğitimden herhangi bir açıklama yapılması halinde AJanskamu olarka anında buradan açıklamayı yayınlayacağız. 

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net