Eskil, '28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı görevden atılan, istifa etmek durumunda kalan kardeşlerimizin tamamı şu anda görevdedir. Göreve iade noktasında takdir edilesi bir basan sağlanmıştır. Ancak 28 Şubat mağdurlanmız hala vardır. Bizler 28 Şubatın son kalıntılarım da temizlemek ve mağduriyetlerini gidermek zorundayız.' diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: '

28 ŞUBAT SÜRECİ TÜRKİYE TARİHİNİN EN KARANLIK DÖNEMİDİR'

28 Şubat postmodern darbesi, oluşturduğu maddi ve manevi tahribat bakımından milletimizi onlarca yıl geriye götüren bir etki ortaya koymuştur. 28 Şubat karanlığında gerçekleştirilen yolsuzluklar, usulsüzlükler, hortumlamalarla milletin bütün bir maddi varlığı tarumar edilerek ekonomik yönden tahribat yapılmıştır. Ancak asıl tahribat değerler üzerinde gerçekleştirilmiş, milletimizin bin yıllık medeniyet değerlerinden kopanlması ve nesillerin köklerinden habersiz yetiştirilmesi için düşmanca tutum takınılmış ve hak-hukuk-adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atılmıştır.

Postmodern darbenin asıl hedefi dindarlar olmuş, asıl tahribat dini kurumlar üzerinde gerçekleştirilmiştir. İmam Hatip Liseleri ve Kur'an Kurslan'nın kapatılması anlamına gelen katsayı adaletsizliği ve 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamaya sokulmuş, kamuda çalışan başörtülü öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının görevine son verilmiş, mütedeyyin kamu personeli soruşturmalar, sürgünler ve göreve son vermelerle zulme uğratılmıştır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat Süreci, 10 yıl bile sürmemiştir. Çünkü küfür devam eder, zülüm devam etmez buyrulmuştur.

Zulüm döneminin uygulamalan da, Eğitim Bir Sen'in güçlü kadrolarının öncülüğüyle iktidar tarafından peyderpey ortadan kaldınlmış, mağdurların haklarının iadesine ilişkin kimi düzenlemeler de yine Eğitim Bir Sen'in takibi ve yönlendirmesiyle yapılmıştır. Çok şükür artık 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı görevden atılan, istifa etmek durumunda kalan kardeşlerimizin tamamı şuanda görevdedir. Göreve iade noktasında takdir edilesi bir basan sağlanmıştır. Ancak 28 Şubat mağdurlanmız hala vardır. Bizler 28 Şubatın son kalıntılarım da temizlemek ve mağduriyetlerini gidermek zorundayız.

'KPSS ŞARTI ARANMASIN'

Dönemin mağdur ettiği diğer bir kesim ise üniversite öğrencileridir. Başörtülü olduklan için eğitim haklan ellerinden alınan ve öğrenimlerine ara vermek zorunda kalan bu kesim daha sonra müteaddit defa çıkarılan öğrenci aflanndan yararlanarak aradan geçen yaklaşık 15-16 yıl sonra okullarından mezun olmuşlardır. Ancak bu mağdurların birçoğu mezun olduğu dönemTahir Eskil de sınavsız olarak memuriyete atanıp gö revlerine başlayacak iken, bugün KPSS'ye girip ataması için gerekli puanı almak mecburiyetindedir. Şu an 35-40 yaşlarında olan bu kişilerin evli, çocuk sahibi olduğu ve aradan geçen yıllar boyunca alanlarından uzak kaldıklan düşünülecek olursa, yeni mezunlarla rekabet etmelerinin zorluğu ve atamalarının neredeyse imkânsızlığı apaçık ortadadır.

6495 sayılı Kanun'la 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Yüksek Öğretim Kurumlan Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre aldıklan disiplin cezalan nedeniyle üniversitelerden ilişiği kesilip, bu kanunun muhtelif geçici maddeleri kapsamında öğrenci affıyla yükseköğrenimlerini bitirmiş olanlar için 02.08.2015 tarihine kadar; yükseköğrenimlerini 31/12/2015 tarihine kadar bitirecek olanlar için ise öğrenimlerini bitirdikleri tarihten itibaren iki yıl süreyle, kamu görevlerine giriş için ilgili mevzuatında öngörülen yaş şartı aranmamaktadır. Bu nedenle, 6495 sayılı Kanun'da bahsedilen üniversite öğrencileri yönünden de, kamu görevlerine girişte ilgili mevzuatında öngörülen KPSS şartı aranmamalıdır.

28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversiteden atılan öğrencilerin KPSS'ye girmeden göreve atanması konusunda da çalışmalarının olduğunu vurgulayan Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eskil, '28 Şubat sürecinde mezun olamadığı için göreve atanamayan, başörtüsünden dolayı üniversiteyi bırakmak zorunda kalan kardeşlerimiz de oldu. 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı üniversiteden uzaklaştınlan, atılan kardeşlerimiz aynı o dönemde mezun olmuş gibi KPSS sınavına muhatap olmadan öğretmen olarak atanabilmelerinin önü açılmalıdır.

İnşallah bunu da çok yakında sonuçlandırır, o arkadaşlanmızın da görevlerine başlamalarım sağlamış oluruz.'

ÇoruHakimiyet