28 Şubat döneminde öğrenciyken başörtüsü yasağıyla eğitim hayatlarına son verilen, üniversitelerde başörtüsünün serbest olduğu 2011 yılı affıyla tekrar üniversitelerine dönüp zamanla mezun olan dönemin üniversite öğrencileri tarafından kurulan 28 Şubat Öğrenci Derneği, önceki gün Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube binasında bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Beyhan Yenigün’ün de destek verdiği buluşmada grup adına açıklamayı 28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Leyla Coşkun okudu.

ÇOK ŞEY YAŞADILAR
Derneklerinin 2014 yılında kurulduğunu belirten Leyla Coşkun, “28 Şubat post modern darbesi demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Sürecin bin yıl süreceğini iddia edenler yanıldı fakat izlerini silmek hiç kolay olmadı. Bizler başörtülü olduğumuz için dönemin öğretim üyelerinden türlü hakaretler işittik, güvenlik görevlileri tarafından darp edildik, gözaltına alındık ve en sonunda da üniversiteden uzaklaştırıldık. Ta ki 2011 yılında çıkan affa kadar” dedi.

TALEPLERİ VAR
Leyla Coşkun şöyle devam etti: “Ülkemizde mağduriyetlerin giderilmesi ile ilgili çalışmalar yüzümüzü güldürmektedir ancak biz 28 Şubat öğrencilerinin mağduriyeti henüz tam anlamıyla giderilememiştir. Çünkü o dönemde bizlerin sadece eğitimleri değil bu eğitim sonucu elde edeceğimiz meslek hayatlarımız da engellenmiştir. Bizler, o dönemdeki sıra arkadaşlarımızla eşitleneceğimiz düzenlemeleri beklemekteyiz.”

Kaynak: Özgür Kocaeli