Ajanskamu.Net- Özel Haber- 30 Mart Cumartesi Günü DYK ve Açık Lise Dersleri Yapılacak mı? İşte merak edilen sorunun cevabı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Okullarda görev yapan birçok öğretmen ve idarecinin de merak ettiği sorular cevap bekliyor.

İşte bu sorulardna biri de 30 Mart Cumartesi Günü DYK ve Açık Lise Dersleri Yapılacak mı?

Çünkü öğretmenler 30 Mart Cumartesi Günü seçimden bir gün önce görevli olduklara sandıklarını kurmak için gidecekler. Dolayısıyla oy kullanımı yapılacak olan okulalrda kursların yapılıp yapılmayacğaı merak konusu oldu.

Sitemize ulaşan birçok okurumuz il ve ileçelrde farkl ıuygulamalar olduğu konusunda görüş bildiriyorlar.

Yüürlükte olan mevzuata göre 30 mart cumartes günü yapaılacak olan DYK ve Açık lise derslerini engelleyecek herhangi bir madde bulunamamaktadır. 

Valilikler ve bakanlık tarafındna da farklı herhangi bir talimat olmadığından Bu dersler yapıalcaktır. Seçimde görevi olan idareci ve öğretmenler kurslarını ve derslerini yaptıktan sonra seçimde gçrevli oldukları okullarda sandıklarını kurmak için gerekne çalışmalarını yapabileceklerdir.

Dolayısıyla 30 Mart Cumartesi Günü DYK ve Açık Lise Dersleri Yapılacaktır. Herhangi bir tatil sözkonusu değildir. 

İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinini bugün yapılacak olan dersleri okullara gönderecekleri bir yazı ile tatil etme gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. 

www.ajanskamu.net