3600 ek gösterge konusunda bir çalışma ulaşmadı elimize. Bakan da çalışmalar bir aşamaya gelince sendikaları da dahil edeceğini ifade etmişti. Seçim zamanına kadar çıkmasını bekliyoruz. Bu taahhüt başka bahara kalmasın.

Plan bütçe komisyonunda bekleyen bir çalışmamız var. Hakkaniyetli bir çalışma yaptık. 3600 ek gösterge sözü yerine getirilsin. Emekli olmak isteyen arkadaşlar var, onlar da bu düzenlemeyi bekliyor. Bu yasalaşırsa emekli olmak isteyenler emekli olacak, istihdam açılmış olacak.

Enflasyon hesaplarında sepetteki ürünlerin değişmediği yönünde bilgi geliyor. bir önceki aya göre bir değişim olmadığı görülüyor. Bizim enflasyonumuz çok daha yüksek. Özellikle gıda enflasyonu. Nisan ayı itibariyle %4'ün üzerine çıkacak.

Kamu çalışanlarının 2019 artışları revize edilmelidir. hedef enflasyon kadar olması gerekir en azından. Enflasyon gerçekleştiği ay itibariyle ne kadar fark varsa yansıtılsın. Yetkili sendikanın yanlışlarını kamu çalışanı arkadaşımız çekiyor.

Yetki konusunda kamu çalışanlarının bir muhakeme yapması gerekir. 2020-2021 dönemini kaybetmemek için doğru karar vermeliler. Emaneti ehline verme zamanı çoktan gelmiştir.