Bugün Hastane açılışı için Giresun'a gelen Başbakan Yardımcısı Sn Nurettin Canikli ye 4/C liler sorunlarını ve beklentilerini iletip mektup verdiler.
 
Mektup şoyle:
 
BAŞBAKAN YARDIMCISI

SN NURETTİN CANİKLİ;

Bizler,3.Donem Toplu Sözleşmede imza altına alınan 23 Ağustos 2015 Tarih 29454 Sayılı Resmi Gazetede yayimlanan  36/2 Maddesi Geregi Sözleşmeli Personel yapilmasi kararı verilen 'TAM ZAMANLİ 4/CLİLER 'iz.
  

Yine 25 Ağustos 2015 Tarihinde 29456 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan bakanlar kurulu karari gereği Özelleştirilen kurumlardan 4/C ye gecislerindeki 2 Yıllık süre kaldırılarak Dönemin Csgb Sn Faruk Çelik ' in ifadesiyle iş garantisi verilerek Maliye Bakanliginin 4/C lilere kadro verilmesine engel olarak gördüğü Özelleştirmelerin devam ettiği ve 50 bin 4/C li adayının olduğu sav'i 2016 Ekim ayında Devlet Personel Başkanlığınca  yayınlanan bilgilendirmeden de anlaşılacağı üzere 4/C ye sadece 114 kişinin ataması yapılarak nerdeyse durma noktasına gelmiş yani geçerliliğini kaybetmiştir.

16 Ay önce imzalanan ve 1 Ocak 2016 Tarihinden itibaren yürürlükte olan Toplu sözleşme kararlarının uygulanması amacıyla 30Mart 2016 Tarihinde yapılan KPDK Toplantısından sonra Maliye Bakanlığı yetkilileriyle yapılan çalışmalarda 4/C lilerin 4/a statusune geçirilmesinin yıllık Maliyeti 88 Milyon TL 4/b statüsüne  geçirilmesinde ise 134 Milyon TL olarak hesaplanmıştır.

Elbette biz 4/C liler ,Üllkemizin yaşadığı Koşulların farkındayız. Vatan hainlerinin kalkistigi 15 Temmuz Darbe girişiminin karşısında dimdik durduğumuz gibi Birliğimizi Dirligimizi bozmaya calisan Terör olaylarıyla Ülkemizi zor durumda bırakmaya çalışan Hainlere karşı da birbirimize daha sıkı sarılarak karşılık verecek ve onlara fırsat vermeyeceğiz..

Sn Bakanim;

Sn Başbakanımızın ifade ettiği 'Hayatin Normal akışına devam edecegiz' sözünden cesaretle, KPSS,DMS gibi sınavlardan başarı ile geçip Kamu Kuruluşlarinda Mühendis tekniker teknisyen gibi gorevleri ifa ederken,Ozellestirme sebebiyle ozluk haklarimizi kaybederek atandigimiz Kadrosuz Vasıfsız ve Mesleklerimizin görmezden gelindiği 4/C statüsünden,Hükümetimizce de uygun görülüp Toplu Sözleşmede kayıt alındığı üzere 4/b statüsüne geçmek istiyoruz.

Hükümetimizce bu mağduriyete biran önce son verileceği inancımızı koruyor ve Çalışmalarınızda Başarılar diliyoruz..

TAM ZAMANLİ 4/C LİLER