Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 40 yaş mağduru öğretmen atamalarının iptalinin adil olmadığına vurgu yaparak, MEB’den yargının daha önce verdiği kararı bozması üzerine 40 yaş üstü  mağdur edilecek olan 129 öğretmenin sıkıntıya düşürülmemesi  çağrısında bulundu. Genel Başkan, “MEB'in 129 öğretmenin mağduriyetine bir çözüm bulacağına inancım tamdır. Gerek Sayın  Bakan gerekse ilgili bürokratlar konuyu takip etmektedir.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında  şunları kaydetti:

“MEB yargı kararı doğrultusunda ilk atamada 40 yaş sınırını kaldırmış, buna göre başvuranlardan 129'u, 40 yaş üstü öğretmen olarak atanmıştı.

Şimdi ise yargı daha önce verdiği kararı bozdu. Bu durum atanmış 40 yaş üstü 129 öğretmenin atamalarının iptalini gündeme getirdi.

Bu öğretmenlerin atamalarının iptalinin adil bir uygulama olmayacağı herkesin kabulüdür, çünkü bunlar yönetmelik  değişikliği sonucu atanmıştır.

Bu problemle ilgili konuştuğum MEB üst düzey yetkilileri problemi bildiklerini, çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade etmişlerdir.

kamu haber, Kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net

MEB'in 129 öğretmenin mağduriyetine bir çözüm bulacağına inancım tamdır. Gerek Sayın  Bakan gerekse ilgili bürokratlar konuyu takip etmektedir.

MEB'in bu yıl il milli eğitim müdürleri toplantısını, Türk'ün Anadolu'ya giriş kapısı Ahlat'ta yapması takdire şayandır. Kutluyorum.”