Açılan davada söz konusu geçişte tüm eğitim ve öğrenim durumu hiçe sayıldığına vurgu yapılarak sadece yükseköğrenim mezunu olup olmadığına yönelik bir ayırım yapıldığı belirtildi. Kişilerin eğitimlerine uygun bölümleri değerlendirmeye alınmadığı belirtilerek

Düzenlemede yer alan Yükseköğrenim mezunu olanların tamamı İdari Büro Görevlisi, yükseköğrenim mezunu olmayanların tamamı ise İdari Destek Görevlisi olarak atanmasını düzenleyen maddeni eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istendi.

Bu düzenlemenin yanı sıra açtığımız davada Anketör, İdari Büro Görevlisi, İdari Destek Görevlisinin ek ödeme oranlarının % 20 olarak belirlenmesi düzenlemesinin de iptali istendi. Yaklaşık olarak 206 TL gelen bu ek ödeme tutarının 4/B’liler ile karşılaştırıldığında çok büyük bir uçurum olduğu belirtildi. Bununda haksızlık ve eşitliksiz olduğuna dikkat çekilerek iptal edilmesi talep edildi.

KAHVECİ: 4/C'LİLERİN HAK KAYIPLARI İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan vekili ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ 4/Cliler ile ilgili bu önemli düzenleme ne yazık ki beklentilerden uzak aldı. 4/B’ye geçirilip 4/B’nin yararlandığı bazı haklardan kısıtlama yapılması, bazılarını verilmemesi kabul edilemezdir.  Bu konuları her platformda dile getirip mücadelesini vererek çözmek için gayret göstereceğiz. Bu anlamda4/C’den 4/B’ye geçen arkadaşlarımızın hak kayıpları için Danıştay’a dava açtık inşallah hak kayıplarını mahkeme yoluyla engelleyeceğiz.” dedi.