4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun “Yönetime katılma” başlıklı dördüncü kısmının ikinci bölümünün 21 inci maddesinde belirtildiği üzere Kamu Personeli Danışma Kurulu kısaca KPDK toplantıları yapılıyor.
Bir çok memurun haberi bile yoktur bu toplantının yapıldığından ama biz 4/C’lilerin için öyle midir? Her toplantının vazgeçilmez maddesidir 4/c’ye kadro talebi. EKK, KPDK ne konuşulacak ezbere biliriz.. Umut yükleriz sonunu bilsek de...

 

Her toplantı öncesi yiğit bildiriler hazırlar sendikalar. Tüm Türkiye bilir olmazsa olmazlarıdır 4/C'lilerin kadro sorununun çözümü. , kırmızı çizgileridir. Yapılan toplantılar her zamanki gibi verimli geçmiştir. İlgili olmayanın sonuna kadar okuyamadığı uzun bildiriler yayınlanır her zaman. Umutlar tazelenir hayaller kurulur ya... Ama 4/C çalışanları bilir geçmiş toplantılarda alınan kararların hiç birinin uygulanmayacağını. Klişeleşmiş cümleler ve sıradanlaşmış bir toplantıyı ifade eder 4/C’liler için yapılan KPDK Toplantıları...

Temsilcilerimiz, Başta Yetkilisi olmak üzere Sendikalar sizlere sesleniyoruz.!

-Toplu Sözleşmenin üzerinden 15 Ay geçmiş olmasına rağmen uygulanmamasinin hesabını sorabilecekmisiniz?
-Toplu Sözleşme Kararları uygulanmazken KPDK'da alınan kararların bir anlam ifade etmediğini söyleyebilecek misiniz ?
-Toplu Sözleşme kararlarından olan Tar-Gel Çalışanı 10 bin kişi 10 Ay önce kadrosuna kavusmusken 4/C lilere yapılan hukuksuzluğu haykirabilecek misiniz?
- Toplu Sözleşme veya KPDK konusu olmayan Geçici köy kurucularından Geçici lik çıkarılırken, yıllarca konuşulup söz verilip akit imzalanmış olmasına rağmen  12 Ay kesintisiz çalışan ama adı Geçici olan 4/C lilere uygulanan ayrımcılığın izahını isteyecek misiniz?
-Mart Ayında yapılan KPDK Toplantısı sonucu alınan karar gereğince Maliye Bakanlığınca yapılan çalışmalarda sonucu Neden bir ilerleme olmadığını sorabilecek misiniz?

Bu seferki toplantı farklı mı olacak diyorsunuz? Allah aşkına bir sefer ama sadece bir seferde gerçek manada biz 4/C'liler için savaşın KPDK toplantılarında. Yazık değil mi 20 bin insanın ailelerine, çocuklarına, onların geleceklerine. ?

HADİ ŞAŞIRTIN BİZİ...
 
 
Emin DAŞDEMİR 
 
 
4/C DÜŞÜNCE VE EYLEM PLATFORMU