Vatandaşlarının Vergi ödemediği bir ülke yoktur.Hatta kutsaldır da.Çok kazanandan çok,az kazanandan az alınması ana prensibidir ama bu ne kadar uygulanıyor işte orası muamma.Burada Adalet sağlanmadiğinda isyanimiz başlıyor..
Dünyada eşi benzeri olmayan bir statü 4/C..İşçiden olma, Memurdan doğma 12 Ay çalıştığı halde adı GEÇİCİ..Tuhafliklar bununla kalsa iyi.İşçi desen ikramiyesi yok.Memur desen Onca Mahkeme kararlarına rağmen,375 Sayılı yasaya göre Ek ödemesi döner sermayesi yok.1 Ocak 2016 Tarihinden beri Toplu sözleşme kararları gereği 159 TL Brüt bir ek ödemesi var.Ne gariptir ki 4/a ve 4/b statulerinde ek ödemeden Gelir Vergisi kesilmezken 4/C linin bu cüz'i ek ödemesinden Hiç bir genelge ve yasal dayanağı olmadığı halde vergi kesiliyor.4/C li Mutemetlerin insafına birakilmiş. Maliye Bakanlığı işi gücü bırakmış  4/C linin Maaşı ile uğraşıyor.Yılbaşından beri 4/C li Maaşını ödenek talep edilen koddan alıyor.Taşeronla aynı kalemden.

Sonuç olarak Memurlar 3000 TL Maaşla Agustos ayinda %20 vergi dilimine girerken 4/C li 1800-1900 TL maaşla Haziran döneminde %20 dilimine giriyor ve maaşı 140 TL düşüyor.Temmuz ayında yapılan %5 Maaş zammı cebine hiç girmiyor.
Çözüm olarak gördüğümüz Toplu Sözleşme 36/2 Maddesi gereği 4/b pozisyonu geçirilmesi için Meclis açılınca diyen csgb Sn Faruk Çelik bu görevde değil.Yasama dönemi başlayınca diyen Başbakan Sn Ahmet Davutoğlu da görevde değil. Sonu gelmez Toplantılar yapılıyor.Toplantıları değerlendirmek için yeni Toplantılar.Resmi Gazeteyi kaale alan yok.Yetkili Sendika etkisiz.4/C li bıkkın yorgun ve umutsuz..
Dudaklarinda yine aynı şarkı .

Arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah..

Emin Daşdemir

4/C DÜŞÜNCE VE EYLEM PLATFORMU

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net