2018/11587 karar sayisi ile  30 Mart 2018  tarihli Resmi Gazetede yayinlanan Bakanlar kurulu kararinda 4/C lilerin 4/B statusune gecislerinde ünvanlari, yaptiklari goreve gore degil, eğitim durumuna gore İdari Destek ve İdari Büro Gorevlisi olarak belirlenmistir.Kaldı ki aradan gecen 6 ayda verilen ünvanlarin görev tanimlari hala yapilamamistir.Bu sebeple  4/C den 4/B ye gecenlere giyim yardımı dahi yapilmamaktadir.4/C de bile egitim durumunda degisiklik olan personelin katsayısı değiştirilerek ucreti artarken, 4/B de unvan değişikliğinin olmamasi bahanesi ile ucret ve unvan degisikligi talebinin reddedilmesi kabul edilemez.
4/B statusunde var olan 65 yaşa kadar calisabilme hakki ve her 5 yil icin verilen kidem ucretinin 696 sayili KHK ile 4/B ye gecenlere taninmamasi ise tam bir çelişkidir..

4/C den 4/B ye gecen Lisans. önlisans  mezunu Muhendis tekniker teknisyenlere ünvanlari verilmezken, Sosyal Hizmetler ve Şehit yakini kontenjanindan memur kadrosuna atananlara sinavsiz gorevde yükselme hakki verilmis Endustri Meslek Lisesi  mezunlari teknisyen unvani almistir.Evet Anayasasinda yazan sosyal devlet ilkesi (!) geregi devletin mağdurlarina sahip cikmasi gerekiyor.Sosyal Hizmetler ve Şehit yakıni kontenjanindan sınavsız memur yapilanlar mağdur da KPSS, DMS sinaviyla işe girmiş,Özellestirme nedeniyle işlerini statulerini emeklerini hayallerini gelecegini birakanlar mağdur degil mi? Neden bu ayrımcılık?

2015 Yilinda imzalanan 3.Dönem Toplu Sözleşmesi 36/2 Maddesinde imza altina alinan 4/B ile Cumhurbaskanimizin 4 Aralik 2017 tarihinde mujdesini verdigi 4/B bu değildir.
Adil olun...!


#696SayiliKHKMagduru4B'liler 

#4ClilerKagıtÜstünde4Bli