Batman'ın Kozluk İlçesi'nde PKK’lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucunda şehit olan 23 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın saldırıdan bir gün önce arkadaşıyla whatsapp üzerinden yaptığı şu yazışma ortaya çıktı:  

Henüz 7 aylık öğretmendi

Kendimiz için, sevdiklerimiz için korkmaya başladık. Nerede, ne zaman, ne olacağı belli değil. Ailemden uzakta, ödüm kopuyor. Ya onlara bir şey olursa, ya da bana bir şey olursa onlar ne yapar. Böyle düşünerek hal olacak bir şey değil, biz elimizden geldiği kadar temkinli oluruz da, ölüm bu geleceği varsa yapacak bir şey yok. Aybüke öğretmen için Batman Öğretmenevi'nde tören düzenlendi. Vali Ahmet Deniz, öğretmenlik gibi kutsal bir meslekte 7 ayını doldurmuş, vatan sevgisiyle eğitim öğretim aşkıyla çırpınan genç öğretmenin, hainlerin kör kurşunuyla öğretmenliğe doyamadan şehit olduğunu söyledi. 

Adı müzik atölyesine verilecek

Yalçın'ın terörü lanetleyen ailesi, 'Bu vatanı bölemeyeceksiniz, ezanı dindiremeyeceksiniz, vatan sağ olsun' diye haykırdı. Öğretmen Yalçın'ın cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi. Kozluk Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahmut Işık, Aybüke Öğretmen'in adının okuldaki müzik atölyesine verileceğini söyledi. Aybüke Öğretmen’i gözyaşlarıyla uğurlayan meslektaşı Emrah Yıldırım, 'Bunu haetmiyordu. Mağusa Limanı türküsünü söylerdi. Orada zaten gereken her şeyi anlatmış gibi' dedi.

SALDIRI ANI KAMERADA 

Karne dağıtımından sonra dışarı çıkan öğretmen Aybüke'nin şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Aybüke öğretmenin şehit olduğu saldırıda kullanılan ticari taksinin sahibi Mehmet Fidan, elleri bağlı halde Ağaçlık Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.

 

İŞTE SON FOTOĞRAF

Şehit öğretmen Aybüke'nin saldırı öncesi okulda karne dağıtımı sırasında meslektaşlarıyla çektirdiği son fotoğrafları ortaya çıktı. Öğrencilere dağıtılan takdir ve teşekkür belgelerini ellerine alan Şenay Aybüke Yalçın'ın çok sevdiği öğrencileriyle de çektirdiği fotoğrafla sosyal medyada paylaşıldı.

5 yıl da geçer hocam

Şehit müzik öğretmeni Aybüke'nin kaybı çalıştığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni yasa boğdu. AKŞAM’a konuşan Okul Müdürü Mahmut Işık, “Şenay Hocamın acı kaybı bizi derinden üzdü bitirdi. Dünyamız yıkıldı. En son gelen öğretmenimizdi. Öğrencilerine bir şeyler kazandırmak için çabalıyordu. Bir taraftan da Batman Üniversitesi’nde birinci sırada yüksek lisans yapmak için yerleşmişti. Sözleşmeli öğretmen olduğu için bizde 6 yıl çalışacaktı. Ben karne töreninden sonra kendisine takıldım. Dedim ki ‘Aybüke 1 gitti 5 kaldı’ o da bana ‘5 de geçer hocam’ dedi. 
Bu konuşmadan 15 dakika sonra kendisini şehit verdik” dedi.