Birikimli bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği programda konuşan Olçum, gençlerimize güzel bir ülke bırakmak, eğitim çalışanlarının daha şartlara kavuşması, sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalıştıklarını belirterek, “Biz, gençlerimizi yetiştiren eğitim çalışanlarımızın yanı sıra, sizlere iyi bir gelecek, baskılardan ve darbelerden kurtulmuş bir ülke bırakmak için de çalışmaktayız. Amacımız ve hedefimiz, okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, ülkesi ve milleti için çalışan, ilimle ve bilimle beslenen, birikimli bir nesil yetiştirmektir” dedi.
 


 

Bizi ayakta tutan, geçmişimizden aldığımız birikim ve taviz vermediğimiz inancımızdır

Milleti ayakta tutanın, geçmişinden aldığı birikimi ve taviz vermediği inancı olduğunu vurgulayan Olçum, “Sosyolojik laboratuvarlarda hazırlanarak sunulan ve zihinsel kirlenmeye neden olan zehirli bilgiler gençlerimiz tarafından iyi analiz edilmeli ve bunlar iyi sorgulanmalıdır. Bilgi toplumundan bilge bir topluma geçiş için fikre yönelen bir gençliğe ihtiyacımız var. Bilgiyi maddesel bağlarından koparacak, hikmete ve hakikate erdirecek, insanlığın hizmetine vakfedecek, bizleri millî yörüngede manevi evrenimize yeniden döndürecek fırsatlara çevirmeliyiz” şeklinde konuştu.


 

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesini ilk olarak Ankara’da uyguladıklarına dikkat çeken Olçum, şöyle konuştu: “Ankara’da bin öğrenciyle projemizi gerçekleştirdik. İkinci yılda projeye bütün şubelerimizle birlikte sahip çıktık. Geçen yıl 43 bin 526 öğrenciye ulaştık. Bu yıl ise proje kapsamında tam 60 bin öğrencimize kitap okuttuk.”



 

Karlıer: Kalkınmanın yolu iyi bir eğitimden geçmektedir

Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Nazif Karlıer, ülke kalkınmasının yolunun iyi bir eğitimden, donanımlı gençlerden geçtiğini dile getirdi. Karlıer, projenin, okumak, çalışmak ve gençlere rol model olma açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
 


 

Öselmiş: ‘An’a değer katmak için çaba sarf eden bir gençlik düşlüyoruz

Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, kendi değerlerini içselleştirmiş, kültürel mirasından ilham alan, ‘an’ı yaşamak için değil, ‘an’a değer katmak için çaba sarf eden bir nesil düşlediklerini ve bunun için çaba harcadıklarını ifade etti.