Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 24 TV'de soruları cevapladı.

Çalışma Bakanlığı olarak önemli gördüğümüz iki temel başlık var. Kamu çalışma reformu ve Kıdem tazminatı. Bu ikisini yapmak zorundayız 2023 hedefleri için önemli. Referandum ve Anayasa değişikliği olacaksa önümüzde bunlar olacak. Kamu Çalışma reformu Referandumdan sonraya kalır.

Biz ortak akılla reel sürdürülebilir iki sistem kurmak istiyoruz. Herkes adalet istiyor, adaletli bir yapı istiyor. Bunun için çalışıyoruz. Kamu Çalışma Reformu'nu yapabilirsek taşeronu da içine alacağız. Yoksa yamalı bohçanın içine yamalı bir yapı daha olacak. Kamu çalışma reformu Referandumdan sonra olur. Taşeronu o vakte kadar bırakmayız. Kamu'da 3 milyondan fazla çalışanımız var. Memurluğa girdiği günle emekliliğe kadar, kendini geliştirme, kalite, yükselme, bunların hepsi önemli.

Ben bir dahiliye hekimiyim. Hekim oldu bitti diyemem, Dünyadaki gelişlemeleri takip etmek zorundayım. Memurlar içinde bu durum aynıdır. Hangi statüyle alana girdiyse kendini geliştirip geliştirmediği, dünyayla geldiği noktadaki farklar nelerdir. Girdiğim anda orası benim tapulu malum derse olmaz.

Kamu alımları bu dönem olacak mı?

Kamuya alımları sınırlandırıyoruz. MEB, Sağlık ve İçişleri bunların dışında kısıtlama olacak.