Ajanskamu.net--

T.C

 

Star TV’de 19.06.2018 tarihinde yayınlanan “Nazlı Çelik ile Seçim Özel” programına konuk olan Başbakan Binali Yıldırım 24 Haziran seçimleri ve gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.


657 SAYILI KANUN DEĞİŞECEK Mİ?

 
Başbakan Binali Yıldırım’a program sunucusu Nazlı Çelik tarafından “Son zamanlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii memurların sözleşmeli olacağı yönünde söylentiler var. Böyle bir şey var mı?” sorusu soruldu. Başbakan Yıldırım böyle bir şeyin olmadığını, devlet memurlarının haklarının Anayasa ile tanımlandığını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun kapsamının belirli olduğunun altını çizerken kamuda bazı çalışanların sözleşmeli olarak çalıştıklarını da hatırlattı.


Kamu personellerinden özlük ve mali haklar açısından çok farklı talepler geldiğini de belirten Başbakan Yıldırım, kamu çalışanları arasında herkesin aynı şarta sahip olması durumunda yine mutsuzluklar yaşanabildiğini ifade etti. Memurlar ile ilgili herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım zaman zaman böyle yalan dolan lafların ortaya atıldığını açıkladı.


Tüm kadroluların, memurların sözleşmeye geçirileceği yönünde söylentilerin kafa karıştırmak için çıkartıldığına değinen Başbakan Binali Yıldırım bu söylentilerin seçim için oy avcılığından farklı bir şey olmadığını açıkladı. Memurlar Anayasa güvencesinde 657’ye göre çalışıyor ifadesini kullanan Başbakan Binali Yıldırım mevzuatta, 657’de sözleşmeli personeller olduğunu da söyledi.