3600 ek gösterge düzenlemesi ile gündeme gelen 657 sayılı DMK'nın değiştirilmesi konularında Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci'den önemli açıklamalar geldi.

Kahveci “657 sayılı Devlet Memurları Kanununa yönelik olarak zaman zaman ortaya atılan haberleri ve tartışmaları dikkatle izliyoruz' dedi ve 'İş güvencesine yönelik atılacak hiçbir adıma müsamaha göstermeyecektir' açıklamasında bulundu.

Kahveci, 3600 ek gösterge konusuna da değinerek 'Ek gösterge artık beklenti değil bir sözdür.' dedi. İşte detaylar...

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Türk Büro-Sen istişare toplantısına katıldı.

Önder Kahveci toplantının açılışında yaptığı konuşmada, çalışma hayatında öne çıkan başlıklara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

KAHVECİ: KAMU ÇALIŞANLARI TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA TÜRKİYE KAMU-SEN’İ YETKİLİ KILMALIDIR


Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerini hatırlatan Konfederasyonumuz Genel Başkanı Önder Kahveci, “Geride bıraktığımız yıllarda yaşananlar ortada. Kamu çalışanları aynı kayıpları yaşamamak adına bu yıl Türkiye Kamu-Sen’i o masada yetkili kılmak mecburiyetindedir” dedi. Kahveci, “2019 yılının Ağustos ayında yeniden masaya oturacağız. Geride bıraktığımız yıllarda yetkili konfederasyonun memur ve emekliyi masada kaç defa bıraktığını hep birlikte gördük. Hükümetin verdiğinden daha az bir rakama imza attıklarını, enflasyon farkını unuttuklarını, bir önceki dönem attıkları imzayı unuttuklarını ve son olarak buçuk zamma imza attıklarını unutmamız mümkün değil.

'İŞ KAMU ÇALIŞANLARINA DÜŞMEKTEDİR'


Bu noktada artık iş kamu çalışanlarımıza düşmektedir. Kendilerini masada defalarca satan bu konfederasyona artık itibar edilmemeli ve yetki konusunda hassasiyet göstererek Türkiye Kamu-Sen’i o masada yetkilendirmeleri gerekmektedir. Toplu görüşme döneminde bizim kazanımlarımız ortadadır. Toplu sözleşme döneminde ise bunların ortaya koyduğu tablo da ortadadır. Her şey bu kadar açık ve net ortadayken kamu çalışanları hak edene bu yetkiyi vermeli, haklarını savunacak olan Türkiye Kamu-Sen çatısı altında birleşmelidir” dedi.

KAHVECİ: İŞ GÜVENCEMİZE YÖNELİK ATILACAK HİÇ BİR ADIMA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ


“Türkiye Kamu-Sen memurun iş güvencesine yönelik atılacak hiçbir adıma müsamaha göstermeyecektir” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, yaşana tartışmaları değerlendirdi.

'657 TARTIŞMALARINI DİKKATLE İZLİYORUZ'


Kahveci, “657 sayılı Devlet Memurları Kanununa yönelik olarak zaman zaman ortaya atılan haberleri ve tartışmaları dikkatle izliyoruz. Burada en önemli şey İşi güvencemiz noktasında yapılan tartışmalardır.

'İŞ GÜVENCESİNE YÖNELİK HİÇBİR ADIMA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ'


Buradan bir kez daha ilan ediyorum, Türkiye Kamu-Sen memurun iş güvencesine yönelik atılacak hiçbir adıma müsamaha göstermeyecektir. Bunu bu kadar açık ve net ifade ediyorum. İş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir ve olmazsa olmazımızdır. 657’de yapılabilecek değişiklikleri beraber oturur konuşur ve mutabakatla çözebiliriz ancak iş güvencesi bunların tamamen dışındadır” dedi.

2019 YILI ZAM ORANLARI DERHAL REVİZE EDİLMELİDİR


“2019 yılında yapılmış olan zam oranları yeniden revize edilmelidir.” diyen Genel Başkan Kahveci, “Yaşanan ekonomik sıkıntılar hepimizce malum. Buçuk zamma imza atanlar ortalarda yokken biz “Memur ve emekliye ek zam verilsin” diye haykırıyoruz. 2019 yılında yapılmış olan zam oranları yeniden revize edilmelidir. Yaşanan ekonomik sıkıntıları en derinden yaşayan kesim dar ve sabit gelirli olan kamu çalışanları ve emeklilerdir. Verilecek ek zam aynı zamanda piyasaya da bir katkı sağlayacak, çarşı pazarda en azından biraz olsun döngü sağlanabilecektir” dedi.

KAMUDA OLUŞAN EK GÖSTERGE HEYECANINA CEVAP VERİLMELİDİR


“Ek gösterge artık beklenti değil bir sözdür” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Kamuda oluşan heyecan ve beklentiye cevap verilmelidir” dedi. Kahveci, “Ek gösterge konusunda tavrımız nettir. Verilen söz yerine getirilmeli ve sadece dört meslek gurubu değil tüm kamu çalışanları bundan faydalandırılmalıdır. Ek gösterge artık beklenti değil bir sözdür. Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuda yaptığımız çalışma TBMM’ye sunulmuştur ve çok rahatlıkla genel kuruldan çıkarılabilecek bir çalışmadır. Kamuda oluşan heyecan ve beklentiye cevap verilmeli, ek gösterge konusunda bir an önce tüm kamu çalışanlarını kapsayan bir adım atılmalıdır” dedi.

SÖZLEŞMELİ İSTİHDAM TÜRÜNÜ DOĞRU BULMUYORUZ
Sözleşmeli personel ve yardımcı hizmetlilerin yaşadığı sıkıntılarda Genel Başkan Önder Kahveci’nin gündemindeydi. Kahveci, “Sözleşmeliler konusunda Türkiye Kamu-Sen’in tavrı net ve kesindir. Sözleşmeliye derhal kadro verilmeli ve bu sorun artık ortadan kaldırılmalıdır. Aile bütünlüğü olmayan, insanların çocuklarından, eşlerinden ayrı kaldığı, motivasyonlarının tamamen kaybolduğu bir yerde çalışanlardan verim beklemek mümkün değildir. Sözleşmeli istihdam türünü asla doğru bulmuyoruz. Bu insanların feryatlarını artık kulak tıkamak imkansızdır. Ortada ciddi bir sorun vardır ve bu sorun bir an önce çözülmelidir. Kadro verilmeli ve bir daha sözleşmeli personel istihdam edilmemelidir.

'YARDIMI HİZMETLER SINIFI'NIN SORUNLARI
Yardımcı hizmetliler sınıfında görev yapan tüm arkadaşlarımız için çabamızın sürdüğünü de bir kez daha ifade etmek isterim” diyen Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Geçtiğimiz aylarda yardımcı hizmetler personelinin sorunları için bir dilekçe kampanyası yapmış ve toplanan 10 bin dolayındaki dilekçeyi ilgili mercilere göndermiştik. Birkaç hafta önce ise, sayın Cumhurbaşkanına bu konuda bir mektup gönderdik. Yardımcı hizmetlilerin beklentileri noktasında umutluyuz, Türkiye Kamu-Sen bu konuyu gündeminden asla düşürmeyecektir” dedi.

OSMAN EKSERT: TÜRKİYE KAMU-SEN MEMURUN TÜM SORUMLULUĞUNU OMUZLARINA ALMAYA HAZIRDIR


Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert ise konuşmasında yetki sürecine değinerek, “Kamuda yaşanan Sendikal ayrımcılık biran evvel son bulmalı, atamalarda kriter liyakat ve ehliyet olmalıdır. Devlette devamlılık esastır. Bu sebeple atamalarda benden olan değil, ehil olan tercih edilmelidir. Aynı şekilde kamu çalışanları da Sendikal tercihlerini bu şekilde yapmalı ve hiçbir baskıya boyun eğmemelidir.

 

Kamu çalışanlarının yetki verdiği Konfederasyon toplu sözleşme masasında maalesef memurların hakkını savunmamıştır. Toplantının bitmesine günler varken, çok düşük zamlara imza atmış, bunun yanında da ne sosyal ne de özlük haklarla ilgili bir gelişme kaydedememiştir. Memurların önceliğini sakal ve kravat serbestliği gibi değerlendirip, bu konuyla ilgili çalışma yapmıştır. Şimdi memurlar kararını versin memurlar için mücadele eden, ek zam isteyen, mali ve özlük haklarında iyileştirme talep eden Türkiye Kamu-Sen’le mi yola devam edecekler, yoksa tek dertleri sakal, kravat olan etkisiz Konfederasyonu mu? Önümüzde yeni yetki dönemi var, Türkiye Kamu-Sen memurun tüm sorumluluğunu omuzlarına almaya hazırdır” dedi.

Toplantıya Türk Büro-Sen Ankara Şube Başkan ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde çalışan çok sayıda üyemiz katıldı.