Cumhurbaşkani Sayin ERDOĞAN'ın  4 Aralık 2017 günü; “kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz” şeklindeki açıklamaları biz  4/C’lilerin umutlanmasına neden olmuştu.
Ancak yıllardır sevinç ile beklenen   düzenleme 26 Mart 2018 Bakanlar Kurulu Kararı’nın 30 Mart Cuma günü açıklanmasıyla adeta şok etkisi oluşturdu. Karar ile mevcut 4/B kadrosu içerisinde 4/C’liler için ayrıştırılmış 4/B kadrosu oluşturulduğu görüldü.
Ne özlük hakları, ne nitelikleri, ne de ücretleri değişti., değişen tek şey sadece statülerinin ismi oldu. Yapılan düzenlemeyle,
Mevcut 4B’liler Mesleklerinde calisabilirken 4/C den gecen bizler ünvanlarimizi kullanamamaktayiz. İdarî Destek ve Idari Büro Gorevlisi gibi gorev tanimi olmayan uyduruk unvanlarda calismaktayiz.Hatta Maliye Bakanligi bunu bile çok görup Memur Maaş ödeme sistemi KBS'de ünvanimizi tanimsiz eleman olarak belirtmiştir.
Mevcut 4B’lilerin ek ödeme oranları %70-80’lerde, ortalama 850 TL iken, 4C’den geçenlerin oranı %20 ve ek ödemeleri 206,45 TL olarak belirlenmiştir.
-Mevcut 4B’liler 65 yaşına kadar çalışabilirken, 4C’den 4/B ye geçen bizler SGK kapsamında emekliliği hak ettikleri an zorunlu olarak emekliliğe sevk edileceklerdir.
Mevcut 4/B’lilerde her 5 sene için kıdem ücreti verilirken 4/C den geçen bizler için bu durum çok görülmüştür.

Bu sebeple mevcut  sartlarda  4/ a kadrosuna gecmek,  bizlere ekonomik anlamda bir katki sağlamayacak olup 4/B lilerin 4/a kadrosuna geçmesi icin hazirlanacak kanun tekliflerinde, magduriyetin ortadan kalkması için  696 Sayili KHK mağduru 4/B'liler yani bizler icin ayrı bir  paragraf açılarak Ünvan, Kidem ücreti,Zorunlu Emeklilik ve Ek ödeme oranlarinda mevcut 4/B lilerle ve talep edilen 4/a kadrosunda calisan personellerle  eşitlik sağlanmalidir.

696 Sayili KHK Mağduru 4/B'liler