Şubeye bağlı ilçelerde düzenlediği aylık ve haftalık sohbet tadında söyleşilerle ve sosyal kültürel faaliyetlerle üyelerinin gerek mesleki gerekse kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan faaliyetlerle sendikal farkındalık oluşturan İstanbul 1 Nolu Şube, ‘7 farklı ilçede 7 farklı atölye çalışmaları’ ile de eğitim faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

IMG_0659.jpg görüntüleniyor
Bağcılar, Başakşehir, Bahçelievler, Bakırköy, Güngören, Esenler, Zeytinburnu ilçelerinde görev yapan okul yöneticilerinin bir araya geldiği ilk atölye çalışmasının açılışında konuşan İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, okul yöneticilerine seslenerek, “işimizin ‘insan’ olduğu bilinciyle ve insanı yetiştirenin de muallimler olduğunu ve muallimleri de yönlendiren, teşvik eden, öğretmenle, öğrenciyle hem hal olan sizlerle bu işe “bismillah” diyelim istedik” dedi. Yeni dönemde yedi farklı atölye ile yedi farklı ilçede; okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenler olmak üzere farklı hedef kitlelerine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirmek suretiyle üyelerine faydalı olacak çalışmaları öncelediklerini belirten Ferhat Öztürk, bu çalışmaların icrasında Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube ile işbirliği yaparak katkı sunan Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği’ne de teşekkür etti. Ferhat Öztürk, atölye çalışmalarının 25’er kişilik gruplardan oluştuğunu ve yoğun bir taleple karşılaştığını, bununla ilgili fazla başvuruların değerlendirilerek aynı yerlerde ileriki zamanlarda tekrar yapılacağı söyledi.


Okul yöneticilerinin meslek ilkeleri sunumuyla katılımcılara konuşan Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş, “Okul yöneticiliği, öğretmenlikten ve diğer yöneticiliklerden farklı, kendine özgü kural ve ilkeleri olan disiplinler arası bir görevdir” dedi. Okul yöneticilerinin bağlı kalması gereken meslek ilkelerini inançlar, değerler ve ilkeler adıyla üç kategoride inceleyen İbrahim Hakan Karataş, bu kategorileri de toplamda 30 başlık altında listeleyerek ve neden gerekli olduğu açıklayarak katılımcıları bilgilendirdi.