ANTALYA’da yaşanan olayda farklı okullarda eğitim gören lise öğrencileri arasında, WhatsApp mesajlaşmasıyla başlayan tartışma darpla sonuçlandı. İrem K. (16) ile beraber, Yağmur S. P. (16) ve Gülşen M.’nin (16) okuluna giden kızlı erkekli grup iki öğrencinin sınıfına yöneldi. Sınıftaki öğrencileri zorla dışarı çıkaran grup kapıya 2 erkek öğrenciyi nöbetçi olarak bıraktı. Diğer öğrenciler ise Yağmur S. P. ve Gülşen M.’yi dövmeye başladı.

KURTULMAK İÇİN ÇIĞLIK ATTI SINIFTAKİ SIRALARI DEVİRDİ

Dakikalarca dövülen iki kız öğrenci saldırıdan kurtulmak ve nöbetçi öğretmene seslerini duyurmak için sıraları devirmeye ve çığlık atmaya başladı. İki öğrenci sesleri duyan nöbetçi öğretmenin müdahalesiyle kurtulurken olayı öğrenen öğrenci velileri polis merkezine şikâyette bulundu.

9’uncu sınıf öğrencisi Yağmur S. P.’nin annesi Özlem Y. şunları söyledi: “Saldırıyı planlayan İrem K. ismindeki öğrenci. Gülşen ve Yağmur, İrem K.’nın sevgilisiyle okul arkadaşıymış. Gülşen, çocuğa ‘Okula gelirken şapkamı unutma’ diye WhatsApp mesajı atıyor. Bunu da İrem görüyor. Bunun üzerine arkadaşlarını toplayıp okulu basıyor. Daha kötüsü okul yönetimi olayı kapatmaya çalıştı. İtiraz edince üzerimize yürüdüler. Öğretmenlerden de şikâyetçi olduk” dedi.

Hürriyet

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, olaydan bilgilerinin olduğunu belirterek, “Üzücü bir olay. Biz konuyla ilgili idari soruşturma başlattık. Olayın nasıl başladığını, varsa ihmalleri araştırıyoruz. Soruşturmanın ardından gerekirse kamuoyuna bilgilendirme yapacağız” diye konuştu.