Bugün İstanbul başta olmak üzere etkili kar yağışı nedeniyle yollarda kalıp Açık Lise Sınavına Giremeyen Öğretmenlere MEB Soruşturma Açacak mı?

Olumsuz hava şartları nedneiyle bugün birçok öğretmen ve öğrenci yollarda kalkıp sınavlara giremedi. 

MEB Açık lise sınavını iptal etmedi. Valilikler yetki bizde değil dedi. Taksiciler bugünçalışmıyoruz dedi, tuz atılmayan açılmayan yolalr öğretmen ve öğrenclerin kabus gibi bir gün geçirmesine nedne oldu.

Bu duruma Şehir merkezi ve ilçe merkezindeki, ana arterlerde müsait olan ve ulaşım sorunu olmayan bir çok okulu boş tutup, bu okullara sınav görevi  vermeyip, ulaşımın sorunlu olduğu yüksek kesimlerdeki ve uzak okullara sınav görevi veren, hatta bunu merkezdeki birçok derslikli okulu boş tutup uzak okularda  30-40 sınıfta sınav görevi vrecek kadar işi ileri boyutlara götüren  İşgüzar, beceriksiz Milli Eğitim yetkililer de eklenince bugün olan Öğretmenlere ve sınava girecek öğrencilere oldu.

Özellikle İstanbul'da birçok öğretmen karlı havada toplu taşımayı tercih etmek zorudna kaldı. Toplu taşımanın olmadığı yerlere ise taksi tutarak gitmek isteyen öğretmen ve öğrencieler bugün hizmet veremiyoruz diyerek olumsuz cevap da alınca Sınava gidemediler. 

Merkezi okullarda sınav görevine adaylar ve öğretmenler gelebilirken uzak okullarda bu mümkün olmadı. Ana arterler üzerindeki birçok okulda b sorun yaşanmadı. 

Asıl soru şu?

MEB şimdi sınava giremeyen öğretmenlere Mazeretsiz sınava gelmediği için bir de soruşturma açmaya ya da bir daha sınav görevi vermemeye kalkarsa ne olacak?

Cevap bekleyen sorular ise şunlar:

-Sınavı ileri bir tarihe ertelemeyip öğretmenleri cezalandırmak ne kadar doğru?

-Merkezi okulları boş tutan , uzak okullara keyfine göre sınav görevi veren ve bu yüzden öğretmen ve öğrencielri daha fazla mağdur eden beceriksiz Milli Eğitim Yetkilileri hakkında işlem yapılacak mı?

-Öğrencilere ikinci bir sınav hakkı verilkecek mi?

Şimdi öğretmenelrin ve öğrencilerin merak ettiği bu soruların cevapları.

Umarız bir aklı selim çıkar da bu konuda açıklama yapar ve ihmali olanlar hakkında işlem yapar.

Konunun takipçisi olacağız

Karşılaştığınız olumsuzlukları , mağduriyetinizi ilçe, okul ve yer adı vererek yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Ajanskamu-Özel Haber

 

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net