Liseyi dışarıdan tamamlamak isteyen öğrenciler için MEB, yıl içerisinde belirli dönemlerde olmak üzere Açık Öğretim Lise Sınavlarını hazırlıyor. AÖL öğrencilerini ilgilendiren 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak? Sınav takvimi açıklandı mı?

Açık Öğretim Lisesi sınavları yıl içerisinde MEB tarafında 3 dönem halinde yapılıyor.2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Dönem ilk kayıt işlemleri ile başlamıştı. Belirlenen tarihler arasında kayıtlarını yaptıramayan adaylar içinse mazerete bağlı ilk kayıt imkanı tanındı. Kayıt işlemlerini başarı ile tamamlayan AÖL öğrencileri ilk olarak 1.dönem sınavlarına katıldı.

Açık Öğretim Sınav takvimi açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav takvimini belirledi. AÖL 3.dönem sınavları ne zaman yapılacak? Adayların Sınav tarihlerinden önce Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemlerini yapması gerekiyor. Kayıt yenileme işlemleri MEB’in http://aol.meb.gov.tr  adresinden yapılacak.

Liseyi açıktan okumayı tercih eden öğrenciler için AÖL 3.dönem sınavı hazırlıkları başladı. Yukarıda verdiğimiz Milli Eğitim Bakanlığının internet adresi üzerinden kayıt yenileme işlemlerini tamamlayan öğrenciler sınavın yapılacağı günü merakla beklemeye başladı. AÖL-3. Dönem Sınavı 6 Temmuz ve 7 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Kredilerini tamamlayan AÖL öğrencileri ise mezun olabilecekler.

Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilecek olan AÖL Sınavı 3.dönem ilk oturumu sabah 9.30’da, ikinci oturum ise öğleden sonra 14.00’da yapılacak. Sınavda 4 şıktan oluşan sorular sorulacak ve 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. AÖL sınav yerleri ise 3 Temmuz 2019 tarihinde adayların erişimine açılacak. Lise eğitimini tamamlayarak mezun olacak olan öğrencilerin gireceği AÖL 3. Dönem sonuçları ise 3 Temmuz tarihinde açıklanacak.