Açık Öğretim Lisesi Mesleki Açık Öğretim Lisesi Çağdaş Türk Tarihi dersi 18.sınav sorusunda CHP propagandası yapılan soru büyük tepki çekti.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil AKPINAR ;' zihinleri yönlendirme amaçlı ve CHP li bir kafanın ürünü olduğu apaçık belli olan bir soruyu Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı bir sınavda sorulması skandaldır rezalettir. dedi.'Tam zıddı bir soru olsaydı ve soru Erbakan Hoca veya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olsaydı bu chp zihniyeti nasıl bir tepki verirdi acaba? Okullarda kemalist zihniyetin chp propagandası yapan ders kitaplarının da müfredatlarının da böyle sınav sorularının da kökten değişme zamanı gelmiş ve geçmektedir' dedi.

Bu konuyla ilgili açıklama bekleniyor.

Soru  T kitapçığı 3. Oturum 452 kod çağdaş Türk dünya tarihi 2 dersinin 18. Sorusu sayfa 40 da yer aldığı tespit edildi.

'Oylarınızı Atatürk ve İnönünün başkanlık yaptığı partiye veriniz.şeklinde bir afiş konulan soruda şıklarda Anavatan partisi ,Demokrat Parti,Cumhuriyet Halk Partisi,Cumhuriyetçi Köylü Partisi şıkları yer alıyor'

Eğitim-Bir-Sen İstanbul şube başkanlarından Erol Ermiş facebook profilinde bu rezaleti afişe ederek tepki gösterdi.

 

 

Kaynak: millihaberdenizli