1 Ocak tarihinde gündemi meşgul eden olay şu şekilde; Çanakkale’de okuma listesine alınan Cahit Zarifoğlu’na ait kitap gelen eleştiri üzerine komisyon tarafından listeden çıkarılıyor. Olayın gerçekleşme tarihi 2018 Eylül. Olay tamamen o il bazında gerçekleşen bir hadise. Yapılan haber ise ülke genelinde yasaklandığı hatta toplatıldığı yönünde. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki kitap lise seviyesi için güzel bir tercihtir. Listeden çıkarılmasa daha güzel olurmuş. Çanakkale’de kitabımız tartışma konusu olmuş ve listeden çıkarılmış. Kitap cinsel içerik olsaydı bu kadar gürültü çıkarmazlardı muhtemelen.


Öncelikle 2018 Eylül ayındaki İl Milli Eğitim Müdürünün ve kitabı seçen ve değiştiren komisyonun şu an görevde olmadığını belirtelim.


Olay eylül ayında gerçekleşmişken ocak ayında gündeme getirilmesinde art niyet arıyoruz. Attığı tweetle olayın kısmen doğru olduğunu söyleyen Eğitim Bir Sen başkanına şu ilahi uyarıyı hatırlatmak istiyoruz: “Size bir fasık haber getirdiğinde onu araştırın ki sonra sıkıntıya düşmeyesiniz.” Biz sizin tweetlerinizden sonra araştırdık ve baktık ki durum farklı.


İstismar edilmeye çok elverişli göründüğünden yedi güzel adamın isim babası zarif adamı, kendisinin de kitabında değirmen olarak nitelediği dünya için harcamaktan çekinmiyor adamım diye tweet atanlar.


Olayın her detayını ilgisi kim ise arayıp öğrenme imkanları varken sosyal medyadan hedef gösterip algı oluşturulmaya çalışılmasını yadırgıyor ve esefle karşılıyoruz. Düşmana benzemekten sakının. Zira iftira atmak ve töhmet altında bırakmak zarif insanların işi değildir.
 
Öyleyse yapılacak iş bellidir; kitaba itiraz eden zihniyete inat Eğitim Bir Sen başkanı bütün öğretmenlere bu kitabı hediye olarak dağıtmalıdır. Böylece yaptığı açıklamanın diyetini ve sendika servetinin zekatını vermiş olur.  Ne diyor Zarifoğlu kitabında; “Serveti çoğaltmak demek onu tasadduk etmek,… ve sevdiklerine hediyeler vermektir.” (Bir Değirmendir Bu Dünya)

Maarif-Sen #MaarifSen