Sınav, Şanlıurfa merkez ve 10 ilçede gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl atanarak bir yıllık çalışma süresini dolduran aday öğretmenlerin gireceği 'Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı' öncesi Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi, sendikanın mevzuat birimlerince hazırlanan sorularla deneme sınavı gerçekleştirdi.

81 ilde eş zamanlı düzenlediği deneme sınavına Şanlmrfa'daki aday öğretmenler yoğun katılım gösterdi. Aday öğretmenlerin sınav öncesi bilgilerini ölçme şansı yakaladığı sınav hakkında konuşan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, sınav için emeği geçenlere teşekkür ederek, 'Sınav öncesinde aday öğretmenler kendilerini deneme, bilgilerini ölçme imkanı buldular. Sendika olarak üyelerimizin hak arayışında, karşılaştıkları her engelde ve ulaşmak istedikleri hedeflerde yanlarında durmaya gayret gösteriyoruz.

Bu sınavda da yine öğretmenlerimizin yanındayız. Yaklaşan sınav öncesi Eğitim-Bir-Sen'in uzman ekibinin hazırladığı deneme sınavıyla kendilerini değerlendirme fırsatı sunuyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı'na girecek olan tüm öğretmenlere başarılar dilerim' diye konuştu.