Eğitim-Bir- Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başakşehir İlçe Temsilciliği tarafından, Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan Kahraman Mehmetçiğe moral desteği amacıyla bir kampanya düzenlendi.

Kampanya kapsamında toplanılan hediyeler Afrin’e gönderilmeden önce Başakşehir Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulunda bir program düzenlendi.

Programa Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz ve Başakşehir İlçe Temsilciği Başkanı Tuncay İncebacak, Başakşehir Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri,
Genç Memur Sen İstanbul İl Başkan Yardımcısı İsa Peri’nin yanı sıra çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Eğitim-Bir- Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başakşehir İlçe Temsilciği Başkanı Tuncay İncebacak yaptı.

İncebacak’ın konuşmasının ardından kısa bir söz alan Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk “Mehmetçiğimiz adına çaba gösteren ve bu fikirde emeği geçen hazırlığa yardım eden Eğitim-Bir-sen üyeleri başta olmak üzere,karınca kararınca destek veren meslektaşlarıma, öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi

24 Mart Cumartesi günü Hatay Reyhanlı da olacak olan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube üyeleri; burada Kaymakam, Belediye Başkanı ziyaretlerinin ardından öğrencilerin yazdıkları mektupları ve hediyeleri askeri birliklerimize teslim edeceklerdir. Daha sonra ise Lise öğrencisi şehit Fatma Avlar’ın ailesini ziyaretlerinin ardından İstanbul'a dönüşe geçilecektir.